Ексклюзиви
неділя, 26 лютого 2012 14:32

У Януковича хтозна-що, а не боротьба з корупцією — Захаров

У Януковича хтозна-що, а не боротьба з корупцією — Захаров

На "четвірку" за 12-бальною шкалою оцінив два роки президентства Віктора Януковича співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров. Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Я не поставив би йому 5. Я б скоріше поставив двійку. Бо він не виправдав очікувань. І зробив такі речі... Хоча говорити про те, що він зробив, не можна, багато чого він не підписував, але те, що сталося у нашій країні, всі пов'язують саме з його ім'ям. Це політичні переслідування опонентів - БЮТу і "Нашої України", - зауважив Захаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зневажає українців і служить Москві

За його словами, ще такого не було, щоб 9 членів попереднього уряду були піддані кримінальному переслідуванню.

"При чому це робили за обвинуваченнями, які взагалі не мали за собою підстав, як виявилося. Бо судова справа Луценка розвалилася повністю. По справі Тимошенко: той вирок, який був, він також не витримує критики. Там навіть немає складу злочину. Можна навіть стверджувати, що це покарання без вини. Ніякого зиску вони (Тимошенко і Луценко - ред.) не отримали. І це стосується всіх інших урядовців", - сказав співголова Харківської правозахисної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче на другий термін

Захаров вважає, що це політичне переслідування дуже багато коштувало Януковичу в оцінці його дій як на Заході, так і в середині країни.

"Деякі позитиви все ж таки були. Довго мучився, але все ж таки знайшов. Насамперед, це стосується демаркації кордонів. Це дуже серйозний крок, і був зроблений саме за Януковича. Перед цим в управлінні був хаос через політичну боротьбу, яка була між президентом і прем'єр-міністром. Проте згодом все добре було фактично зіпсоване. І зрештою, стало гірше, ніж було. Президент хоче боротися із корупцією, але це не боротьба, а хтозна-що. Я досить довго вважав, що у Януковича є потенціал змінити політику, піти на діалог з опонентами, але вже зараз у це не вірю", - підсумував правозахисник.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича хтозна-що, а не боротьба з корупцією — Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути