понеділок, 15 лютого 2010 23:25

У Януковича хочуть, щоб Бакай і Боделан повернулись в Україну

У Януковича хочуть, щоб Бакай і Боделан повернулись в Україну

У Партії регіонів вважають безпідставними порушені кримінальні справи стосовно колишнього мера Одеси Руслана Боделана і екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая.

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" заявив "регіонал" Сергій Ківалов.

"Якби вони не виїхали, то ніхто б не притягував їх до кримінальної відповідальності. Стосовно Боделана це точно. Порушили кримінальну справу про неправильне розміщення реклами. Замість начальника управління реклами підписав мер міста. І це злочин", - здивувався нардеп.

Ківалов переконаний, якби Боделан залишився, то можна було б довести, що він не здійснював жодних правопорушень.

"За ці 5 років я його не бачив і не зустрічався. Думаю, що вже пройшли всі терміни притягнення до відповідальності. Він може приїхати і бути в Одесі разом зі своєю сім"єю", - сказав нардеп.

"Регіонал" висловив думку, що немає актуальності і у розгляді справи стосовно Бакая.

"Про Ігоря Бакая знаю лише, що він звертався до суду. Там нема складу злочину", - наголосив він.

Проте Ківалов відмовився сказати, чи винні Боделан і Бакай в інкримінованих злочинах.

"Сказати це може лише суд. Або прокуратура може сама закрити ту чи іншу справу, провести додаткове розслідування", - додав депутат.


У ЗМІ з"явилась інформація, що після інавгурації Віктора Януковича в Україну можуть повернутись його колеги-чиновники, які від часу президентства Віктора Ющенка перебувають у міжнародному розшуку.

Про такий намір заявив Руслан Боделан. П"ять років тому проти нього порушили кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем. На судові засідання Боделан так і не з"явився. Незабаром стало відомо, що він - громадян Росії і працює у порту Санкт-Петербурга. Колишній чиновник налаштований знову очолити міськраду Одеси.

Може повернутись і Ігор Бакай, якщо суди скасують порушені проти нього кримінальні справи. Йому закидають зловживання службовим становищем та відчуження державної власності. Загалом проти нього порушено 7 кримінальних справ. 2004 року Бакай зник з Києва і з"явився у Москві з російським громадянством.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Януковича хочуть, щоб Бакай і Боделан повернулись в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути