Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2013 11:45

Тюремники збираються подати до суду на жінок-нардепів, які чергують у Тимошенко

Тюремники збираються подати до суду на жінок-нардепів, які чергують у Тимошенко
Тюремники уже готують позов проти трьох депутаток. Фото: glavcom.ua

Державна пенітенціарна служба готує документи до суду зв'язку з діями народних депутатів від "Батьквіщіни" Олександри Кужель, Тетяни Слюз та Людмили Денисової, що відмовилися покидати екс-прем'єра Юлію Тимошенко після закінчення часу, відведеного на короткострокове побачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов звільнив найближчу помічницю Тимошенко, не пояснюючи причин

"У нас є законодавчо правильний останній засіб - звернутися до суду. Документи ми вже готуємо. На сьогоднішній день ми проводимо профілактичні бесіди, поки обмежуємося цим", - повідомив журналістам начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков в четвер.

За його словами, роз'яснювальні бесіди з Тимошенко і народними депутатами поки результатів не дали.

"Я тільки що відвідував народних депутатів, Юлію Володимирівну, які знаходяться в кімнаті для проведення зустрічей з адвокатами. Ви знаєте, що вони там знаходяться відучора, оголосивши акції громадянської непокори. Я провів ще одну профілактичну бесіду з ними. Попросив їх закінчити протиправні дії, які вони надають зараз там і покинути це приміщення, на що вони відповіли відмовою до того моменту, поки не будуть виконані як вони говорять вимоги, викладені в заяві Юлії Володимирівни ", - сказав Колпащіков.

Він підкреслив, що вважає вимоги Ю.Тимошенко необгрунтованими, оскільки пенітенціарна служба діяла на підставі законодавчих актів.

"Я їм (народним депутатам) пропоную - якщо ви хочете міняти ці законодавчі акти, це треба робити не там, де вони зараз знаходяться, а, напевно, в залі Верховної Ради", - зауважив Колпащіков.

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються розслідувати заяву про розбещення неповнолітнього "??бютівцем" Аваковим

Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати в суд, а в разі спроби доставити її примусово надасть фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися в палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово знаходиться караул.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова приїхали на короткострокове побачення з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в харківську ЦКБ № 5. Вони повідомили, що головна мета їхнього візиту - підтримка Тимошенко, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники збираються подати до суду на жінок-нардепів, які чергують у Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути