субота, 11 серпня 2012 12:00

Спецтема: Качанівська колонія

Тюремники розщедрилися на дзвінки для Тимошенко

Тюремники розщедрилися на дзвінки для Тимошенко
Державна пенітенціарна служба України дозволила Тимошенко дзвонити родичам. Фото: Reuters

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває на лікуванні у центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці", отримала дозвіл на телефонний дзвінок родичам попри відсутність для цього законних підстав. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України (ДПтС).

"Засуджена Юлія Тимошенко, яка перебуває у ЦКЛ "Укрзалізниці", отримала дозвіл від керівництва Качанівської виправної колонії (№54) на здійснення телефонного дзвінка родичам", - зазначили у відомстві.

Водночас у ДПтС зауважили, що відповідно до вимог Кримінально-виконавчого кодексу та Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, для надання телефонних розмов засудженим використовується телефон чергової частини або таксофон, встановлений на території установи виконання покарань.

"Надання телефонних розмов засудженим, які перебувають у лікувальних закладах МОЗ України, чинним законодавством, а також відомчими або міжвідомчими нормативно-правовими актами не передбачено. Однак, враховуючи наявні сімейні обставини Ю.Тимошенко, керівництво пенітенціарного закладу надало їй можливість здійснити телефонний дзвінок у винятковому порядку", - йдеться у повідомленні пенітенціарної служби.

Нагадаємо, раніше ДПтС забороняла Тимошенко подальші зустрічі у лікарні з огляду на те, що за 2,5 місяці вона використала річну норму побачень. Водночас пізніше відомство в порядку виключення дозволило екс-прем'єру зустріч з Олександром Турчиновим і послом ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, пояснивши свій вчинок актом гуманності.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники розщедрилися на дзвінки для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути