Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2013 14:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники попросили не "фантазувати" на тему виїзду Тимошенко

Тюремники попросили не "фантазувати" на тему виїзду Тимошенко
Фото: ua-slovo.net

Помічник голови ДПтС України Ігор Андрушко каже, що його неправильно зрозуміли щодо можливості виїзду екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Журналіст, з яким я спілкувався, попросив мене роз'яснити законодавство з цього питання (можливості виїзду екс-прем'єрки — ред.), що я власне і зробив. Коли ж деякі ЗМІ дозволили собі зробити висновки з моїх слів, на які я навіть не натякав, я був неприємно вражений. Адже домальовування власної суті до коментаря того чи іншого спікера не додає професіоналізму представникам ЗМІ", - сказав Андрушко.

За його словами процедура надання засудженим короткострокових виїздів, про яку він роз'ясняв представникам ЗМІ, стосується осіб, які відбувають покарання у виправних колоніях мінімального рівня безпеки, а також осіб, які тримаються у дільницях соціальної реабілітації виправних колоній середнього рівня безпеки.

"І це все. Лише у двох випадках передбачена така можливість чинним законодавством та інструкціями, що регламентуються діяльність пенітенціарної служби. Іншого немає. Але головне, що законом чітко регламентовані вимоги до подання такої заяви засудженою особою, чітко регламентований і перелік підстав. А вимоги передбачають обов'язкове надання документальних підтверджень", - додав він.

Андрушко також назвав спекуляціями заяви адвоката засудженої Тимошенко Сергія Власенка. "Він не лише перекрутив, як йому вигідно, мої слова, він ще й спромігся підвищити мене до керівника Державної пенітенціарної служби, коли посилався на начебто мої слова, яких я ще раз підкреслюю не говорив", - додав помічник голови ДПтС.

Ігор Андрушко також звернувся до представників ЗМІ з проханням більше не трактувати його словами по своєму та не вигадувати сенсацій. "Я прошу не фантазувати на цю тему і таким чином не змушувати мене щось спростувати, хоча із самого початку я нічого подібного, як це зараз виглядає у ЗМІ, і не заявляв", - сказав він.

Андрушко порадив адвокатам Тимошенко детальніше ознайомитися із вимогами чинного закону щодо порядку надання засудженим короткочасних виїздів, щоб дарма не радити засудженій особі писати безпідставні звернення.

Нагадаємо, 5 канал повідомляв, що Ігор Андрушко заявив про можливість того, що екс-прем'єрку Юлію Тимошенко можуть відпустити додому. Пізніше, Тимошенко написала заяву з проханням відпустити її до хворої матері.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники попросили не "фантазувати" на тему виїзду Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути