Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 14:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники називають вимоги Тимошенко політичним піаром

Тюремники називають вимоги Тимошенко політичним піаром
Тюремники побачили піар у діях Юлії Тимошенко. Фото: glavcom.ua

Державна пенітенціарна служба заявляє, що у питаннях утримання екс-прем'єра Юлії Тимошенко дотримується закону, а всі заяви і вимоги засудженої називає піаром.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПтС.

"Усі претензії Тимошенко є протиправними, і це робиться для власного політичного піару", - наголосив заступник начальника управління ДПтС в Харківській області Андрій Лапінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декриміналізація "статті Тимошенко" допоможе уникнути відповідальності нинішньому уряду – Чорновіл

Він додав, що вимога про огляд палати Тимошенко захисниками чи нардепами була виконана – це зробила захисник засудженої – дочка Євгенія Тимошенко.

"Вона особисто оглянула не тільки кімнату, а й цілий блок, де перебуває засуджена", - сказав Лапінський.

Він також наголосив, що варту і стеження за відеокамерами завжди здійснювали і здійснюють виключно представниці жіночої статі.

"Тому я не розумію, про які вимоги у цьому контексті взагалі може йти мова. Ті умови, що політичні соратники називають вимогами, завжди були і є у засудженої", - додав Лапінський.

Він також нагадав депутатам, які намагалися прорватися на територію реанімаційного відділення в ЦКЛ №5, що це режимна територія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати поскаржаться у прокуратуру на те, що їх не пустили до палати Тимошенко

"Тільки медичні працівники мають право відвідувати засуджених за необхідністю. Усі інші, в тому числі і народні депутати, відповідно до закону та відомчої нормативно-правової бази, пишуть запити на побачення із засудженими і зустрічатися із ними у визначений час після отримання відповідного дозволу на проведення побачення", - зауважив Лапінський.

Заступник начальника ДПтС в Харківській області також підкреслив, що лише за останній час засуджена вже більше 20 разів спілкувалася мобільним телефоном.

Як відомо, Тимошенко кілька днів спить у ванній або коридорі та відмовляється повертатися в палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово знаходиться караул.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники називають вимоги Тимошенко політичним піаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути