вівторок, 15 січня 2013 22:11

Депутати поскаржаться у прокуратуру на те, що їх не пустили до палати Тимошенко

Депутати поскаржаться у прокуратуру на те, що їх не пустили до палати Тимошенко
Арсен Аваков Фото: korrespondent.net

Депутати від "Батьківщини" звернуться до прокуратури Харківської області щодо перешкоджання їм відвідин лікарні "Укрзалізниці" у Харкові. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті партії.

Зокрема, Арсен Аваков наголосив, що "тюремники ховаються від реальності та попирають права екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка перебуває у лікарні".

Він також назвав незаконним недопуск депутатів до лікарняної палати Тимошенко.

"Факт в тому, що такими діями і начальник колонії, і відповідна чергова зміна міліції, і лікар порушили закон "Про статус народного депутата", в тому, що перешкоджали депутату проходити на територію - це заборонено законом. Народний депутат не може потрапити лише в єдине місце в цій країні - приватну квартиру, в усіх інших випадках немає приводу його зупиняти", - зазначив Аваков.

Він направив керівнику Качанівської колонії звернення, в якому вимагає надати депутатам можливість оглянути приміщення, де утримується Тимошенко, починаючи з 16-ої години 15 січня.

Депутати наголошують, що не просили про зустріч з Тимошенко, бо розуміють, що зустрічі регламентовані, а просто хотіли оглянути приміщення. Більше того, вони почали вимагати такого огляду лише після того, як отримали звернення лідера опозиції, яке дало підстави сумніватися в словах керівництва колонії.

У свою чергу депутат Андрій Павловський спростував заяви представників пенітенціарної служби Харківської області щодо "штурму" лікарні "Укрзалізниці", в якій перебуває лідер опозиції Тимошенко.

"Ніякого штурму не було", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати поскаржаться у прокуратуру на те, що їх не пустили до палати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути