середа, 16 січня 2013 01:21

Декриміналізація "статті Тимошенко" допоможе уникнути відповідальності нинішньому уряду – Чорновіл

Декриміналізація "статті Тимошенко" допоможе уникнути відповідальності  нинішньому уряду – Чорновіл
Фото: liga.net

Колишній народний депутат Тарас Чорновіл переконаний, що представники Партії регіонів можуть ще самі виступити в ролі ініціаторів декриміналізації "статті Тимошенко".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я і раніше, коли був депутатом, виступав жорстко проти такої ініціативи, оскільки це є бажання деяких лідерів опозиції нічого не зробити для Тимошенко та Луценка, але продемонструвати бурхливу діяльність і нічого більше. Тобто тут багато галасу, але абсолютно нуль ефекту", - сказав він.

"Пам'ятаємо, що проти Тимошенко крім "газової" справи, висунуті і доведені до суду питання по ЄЕСУ, проти неї розслідується справа, і теж піде в суд, щодо причетності до вбивства Щербаня, хоча на мій погляд це "дута справа". Тому зрозуміло, що декриміналізація лише по статті щодо зловживання владою не приведе до звільнення Тимошенко із тюрми", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати поскаржаться у прокуратуру на те, що їх не пустили до палати Тимошенко

Окрім того, за його словами, це "розуміють і Турчинов, і Яценюк, проте їх цей результат задовольняє".

"Навіть, якби було прийнято таке рішення Верховною Радою, навіть якби воно було доведено, що мало ймовірно, то все одно нічого б не змінилось. Це є великим упіхом для нинішніх лідерів опозиції, які розуміють, що коли вийде Тимошенко на волю, їхнє місце  буде далі, аніж зараз..Тому зрозуміло, що робиться імітація бурхливого процесу в боротьбі за звільнення Тимошенко", - підкреслив він.

Також Чорновіл висловив думку, що в разі прийняття декриміналізації "статті Тимошенко" у майбутньому "це би надало можливості уникнути відповідальності всім членам уряду за речі, де є дійсно прямий склад злочину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий бунт" — це самопіар опозиціонерок на темі Тимошенко - Зубанов

"Партія регіонів буде ще дивитися ближче до президентських виборів, і якщо вони побачать, що влада у них зменшиться, і ситуація в них зовсім неоднозначна, то вони самі будуть ініціаторами голосувати за такі зміни. Поки їм це не потрібно. Оскільки ситуація для них не загрозлива", - зазначив колишній нардеп.

Коментуючи заяви опозиціонерів щодо збоїв в системі під час голосування за декриміналізацію "статті Тимошенко" він сказав: "Про те, що не спрацювала система "Рада" - це є старенька відмовочка".

"Система "Рада", зі свого досвіду можу сказати, працює безвідмовно. Таких проблем, як не зарахувався десь чийсь голос не було ніколи. Можливо, дехто ще не навчився на кнопки тиснути, не знаю. Хоча навіть макаку та горилу можна навчити тиснути кнопки за один тиждень. Це є вияв позиції, про яку заявити публічно немає готовності", - резюмував Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Декриміналізація "статті Тимошенко" допоможе уникнути відповідальності нинішньому уряду – Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути