понеділок, 17 червня 2013 16:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники кажуть, що пустили Женю Тимошенко до матері, боячись розголосу

Тюремники кажуть, що пустили Женю Тимошенко до матері, боячись розголосу
Євгенію пустили у лікарняну палату до матері. Фото: dt.ua

Керівництво Качанівської виправної колонії як виняток дозволило побачення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з її захисником – дочкою Євгенією – не у кімнаті для побачень, а у лікарняній палаті.

Про це повідомляє прес-служба Пенітенціарної служби України.

За повідомленням, Юлію Тимошенко поінформували про те, що до неї прибула дочка, але екс-прем'єр заявила про своє небажання переходити в іншу кімнату, яка розташована на відстані кількох метрів від її палати.

"Розуміючи мету таких заяв (яка полягає в тому, щоб згодом публічно і безпідставно звинуватити співробітників виправної колонії в нібито перешкоджанні побачення) керівництво колонії як виняток дозволило захисниці провести зустріч із засудженою безпосередньо в медичній палаті. Таке рішення було ухвалене без жодних об'єктивних причин і лише з метою не допустити поширення неправдивих обвинувачень на адресу пенітенціарного відомства", – йдеться у заяві пенітенціаріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Тимошенко не хочуть пускати доньку

За їхніми словами, створюється враження, що засуджена і захисники останнім часом діють за одним і тим самим сценарієм – "зірвати проведення зустрічі, а далі звинувачувати в цьому колонію".

У відомстві також наголосили, що згідно з відомчою інструкцією щодо організації проведення короткострокових побачень, "жоден засуджений в Україні не має права проводити їх там, де заманеться".

Водночас у харківській "Батьківщині" заявили, що дочку Тимошенко пустили на побачення до матері після 1,5 годин очікування.

15 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що стан здоров'я його підзахисної різко погіршився і він має намір звертатися до німецьких лікарів з проханням терміново прибути в Україну для проведення комплексного обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники кажуть, що пустили Женю Тимошенко до матері, боячись розголосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути