неділя, 29 січня 2012 17:41

Тягнибок збирається судитися з СБУ

Тягнибок збирається судитися з СБУ

ВО "Свобода" розглядає можливість подання до суду на Службу безпеки України через цілодобове стеження за членами партії і збору інформації про "свободівців" працівниками служби, повідомив лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Це не поодинокі випадки – переслідування правоохоронними органами свободівців, проведення так званих профілактичних розмов, спроб вербування, шантажу як з боку правоохоронних органів, Служби безпеки, так і з боку міліції. Звісно, ми будемо реагувати. Перш за все, ми будемо доводити до відома громадськості, що в нас таке коїться", - заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода": СБУ цілодобово стежить за членами партії

За його словами, це підтвердження того факту, що Україна "будується як поліцейська держава, враховуючи, що навіть фінансування в бюджеті СБУ, прокуратури і міліції є більшим, ніж фінансування українського війська".

Тягнибок зазначив, що "свободівці" знаходяться сьогодні під пильним оком правоохоронних органів і теперішньої влади з метою залякування, шантажу, особливо перед наступними парламентськими виборами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: "Свобода" шукає гроші для виборів

Також лідер партії наголосив, що розглядає варіант суду з СБУ.

"Ми зараз обговорюємо це питання у юридичному управлінні "Свободи", у нас працюють кваліфіковані юристи. Якщо буде хоча б мінімальна зачіпка, що ми зможемо справу рухати вперед. Чи, як завше, це завершиться поданням заяви і ніяких дій не буде з боку правоохоронних органів. Хоча політично доцільно подавати, навіть якщо ми будемо усвідомлювати безрезультатність. Можливість така є. Наші юристи проконсультують, чи доказова база є достатньою для того, щоб відповідно подавати до суду чи іншої інстанції", - каже Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок збирається судитися з СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути