Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 09:59

Тягнибок розповів, як його депутати відбивались від рекетирів на митниці

Тягнибок розповів, як його депутати відбивались від рекетирів на митниці

Заступника глави Львівської облради і "свободівця" Петра Колодія переслідують правоохоронці через те, що він і ще декілька депутатів викрили партію контрабандних ПК.

Про це напередодні під час зустрічі з журналістами у Полтаві розповів лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Наприкінці минулого року до ВО "Свобода" зверталися підприємці і повідомляли про побори та контрабанду на Львівській митниці. На початку січня на сесії Львівської облради "свободівці" називали конкретні цифри та фірми, які займаються зловживаннями. Однак за місяць не було жодної реакції. За півтора місяці знову зробили заяву про зловживання на Львівській митниці. Називали цифри контрабанди у величезних сумах - 3,1 млрд гривень. При тому як бюджет Львова 3,7", - сказав Тягнибок.

За його словами, 14 березня "свободівці" отримали по своїх каналах документи, в яких зафіксовано, що фура везе комп'ютерної техніки на 1,2 млн євро.

"Коли фура переїхала на львівській кордон, митники зафіксували 4 позиції товарів на 236 тисяч гривень. Причому, якщо на польській стороні у документах зафіксована оргтехніка ПК, то на українській - ножиці, папір. У Львові депутати переконали даішників зупинити її. Водій вантажівки втік", - зазначив лідер ВО "Свобода".

Він також повідомив, що протягом 18 годин депутати від "Свободи" чергували біля фури по 10 осіб і відбивалися від рекетирів. Серед них був і Колодій.

Через два дні на сесії "свободівці" порушили це питання і викликали першого заступника голови Львівської обласної митниці, який у свою чергу був обурений рішенням про зупинку вантажу. Як сказав Тягнибок, їм телефонували вищі чиновники, які спочатку пропонували величезні гроші, а потім погрожували.

"Дали вказівку з Києва, щоб на нас шукали компромат. Також дізналися, що їде група СБУшників, яка прагне арештувати Петра Колодія", - сказав лідер "Свободи".

Він додав, що поки депутати охороняли одну фуру, то 5 інших фур від тієї ж структури перетнули кордон.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок розповів, як його депутати відбивались від рекетирів на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути