неділя, 16 травня 2010 15:07

Тягнибок: "Прийде час, коли будуть штурми і захоплення адмінбудівель"

Тягнибок: "Прийде час, коли будуть штурми і захоплення адмінбудівель"

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що люди мають розуміти абсурдність тої влади, яку вони обрали. На його думку, якщо і далі всі будуть такі байдужі, то завтра ця влада прийде до них і створить проблеми.

На 17 травня під час візиту до України Дмитра Медведєва політична сила Тягнибока і низка інших опозиційних сил запланували акції протестів на столичній Софійській площі.

Яким чином проведення мітингу опозиційних сил може завадити підписанню президентами Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим нових міждержавних угод?

- Ще невідомо, чи це буде мітинг, флеш-моб, чи різні акції по регіонах. Все це є методами тиску суспільства на владу. Такими акціями ми привертаємо увагу громадськості і ЗМІ. Все, що роблять нинішні очільники держави не відповідає інтересам України. Якщо немає спротиву, значить дії цього режиму одобрює суспільство. Треба готувати ґрунт для революції. Будь-яка революція не відбувається просто так. Не буває так, щоб ти запланував і вийшло мільйон людей на вулицю. Спочатку треба, щоб декілька років виходило по тисячі чи десятках тисяч.

Партія регіонів заявляла, що на 11 травня готувався штурм парламенту, але прогнози не підтвердились. Планується щось подібне цього разу?

- У страху очі великі. Штурму ніхто не готував. Зараз дії Партії регіонів більше мають профілактичний характер. Вона хоче нагнати страху в очі громадськості. Для того, щоб це сталось мала бути повна координація всередині парламенту. А у Верховній Раді всі наклали в штани, перелякались і тряслися від грізного виду "регіоналів". Якщо хотіли там щось робити, то треба було кидати не димові шашки, а сльозогінний газ. Проте я не виключаю, що прийде час в Україні, коли будуть подібні штурми і захоплення адміністративних будівель.

Серед опозиціонерів є невелика частина людей, які можуть чинити реальні революційні дії.

Можете назвати цих людей?

- Не можу, тому що їх зараз є дуже мало. Боюсь, що назву, а завтра вони опиняться в коаліції. У політиці прогнози – це невдячна справа.

Чи є перешкоди з боку ДАІ для перевезення мітингувальників з областей до Києва?

- Безумовно. Зараз фактично немає сенсу привозити людей з регіонів через те, що перевізники відмовляються з нами працювати, не зважаючи на хороші бізнесові і навіть товариські стосунки. Вони повідомляють про факти неформального тиску. Розуміють, якщо дадуть автобуси, то пізніше знайдуть, як придертися до їхнього бізнесу. Залізниця теж чинить перепони – в одні руки більше 4-х квитків не видають.

Суд заборонив проведення мітингів 17 травня. Ви усвідомлюєте незаконність своїх дій?

- Ми будемо завтра оскаржувати рішення суду. Хоча й розуміємо, що рішення отримаємо вже після візиту Медведєва. Всі підставити виграти справу у нас є. Другий момент, що у рішенні суду чітко вказані вулиці, на яких не можна проводити заходи, але Софійської площі у списку немає. Якщо у понеділок заборонять і там, то ми будемо дотримуватись рішення суду. Ми ж не камікадзе, щоб чинити спротив міліції. Я не спостерігав серед "свободівців" особливого мазохізму.

Назар ВАКУЛА

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок: "Прийде час, коли будуть штурми і захоплення адмінбудівель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

731

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути