понеділок, 11 березня 2013 16:02

Тягнибок готовий пожертвувати президентськими амбіціями заради посади мера Києва - експерт

Тягнибок готовий пожертвувати президентськими амбіціями заради посади мера Києва - експерт
За словами політолога, "Свобода" хоче зробити Київ своєю канонічною територією. Фото: ye.ua

Мета "Свободи" на майбутніх виборах у Києві - зробити столицю своєю канонічною територією та створити найбільшу фракцію у Київраді. За таких умов лідер партії готовий балотуватися на мера Києва, пожертвувавши своїми президентськими амбіціями.

Так політолог Володимир Цибулько прокоментував Gazeta.ua заяву Олега Тягнибока. Той запевнив, що може висунути свою кандидатуру на посаду міського голови Києва, якщо лідер УДАРу Віталій Кличко відмовиться.

"Коли частина експертів почала нав'язувати суспільству думку, що Олег Тягнибок - ідеальний спаринг-партнер для Януковича на виборах у 2015 році, "свободівці" спочатку збунтувалися проти такої ідеї. Потім зрозуміли, що участь у президентській кампанії - це круто для партії. Вони роблять усе, щоб підвищити рейтинг партії, а не персональний Тягнибока. Адже вони грають у партійну гру. У такій грі, розуміючи, що Тягнибок не переграє Януковича, "Свободі" дуже важливо зберегти територію для свого "ядерного електорату". Тобто прив'язати електорат до певної території і зробити там таку ж канонічну території, як свого часу на Сході країни зробили "регіонали". За це сьогодні воює "Свобода", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок не виключає, що може стати кандидатом у мери Києва

Він також прогнозує, що Тягнибок справді може балотуватися на виборах міського голови Києва. Хоча для нього не дуже важливий особистий результат.

"Тягнибок - із тих, хто вчиться безпосередньо на маршруті. Навіть, якщо він не буде готовий стати мером, він буде готовий до будь-якого результату, який покаже. Нинішні маневри "Свободи" у Києві показують, що вона на майбутніх місцевих виборах до Київради може взяти п'яту частину мандатів. А це вже дуже серйозно. Це означає, що рано чи пізно і Київ може претендувати на роль канонічної території "Свободи". Вони скористаються на повну своїм представництвом у Київраді. Їхня мета сьогодні - велика, найбільша фракція серед демократів у столичній міській раді", - переконаний Цибулько.

Крім того, він наголосив, що "Батьківщина" і УДАР - "достатньо в'ялі політичні сили".

"Тому "Свобода" може так "по-пацанськи" вийти з гри першою і грюкнути кулаком по столу. За будь-яких обставин ця політична сила грає на випередження, бо їй це дозволяють робити. Неактивність партнерів по опозиції, змушує їх діяти на випередження", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок готовий пожертвувати президентськими амбіціями заради посади мера Києва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути