вівторок, 26 січня 2010 16:05

Тягнибок готовий підтримати Тимошенко

Тягнибок готовий підтримати Тимошенко

Всеукраїнське об"єднання "Свобода" назвало низку вимог, за умови виконання яких кандидат на посаду президента України Юлія Тимошенко зможе отримати підтримку "патріотичних українців".

Про це йдеться в заяві Політради ВО "Свобода".

У документі "Свобода", зокрема, зазначає, що результати голосування на виборах президента 17 січня засвідчили, що "у другому турі за посаду глави держави боротимуться лояльні до Кремля кандидати. Цей невтішний підсумок президентства Віктора Ющенка поставив патріотичних українців перед проблемою: проголосувати проти всіх або не прийти голосувати, чи все-таки віддати свій голос за "менше зло".

"Однозначно заявляємо, що ВО "Свобода" ні за яких обставин не буде підтримувати висуванця Партії регіонів Віктора Януковича. Закликаємо всіх українців не віддати жодного голосу за цього кандидата", - йдеться в заяві.

"Не все так однозначно з Тимошенко як кандидатом "меншого зла", - зауважує ВО Свобода. - По-перше, історія свідчить, що кожне, навіть найменше зло, обов"язково стає великим, особливо, після приходу до влади. По-друге, Тимошенко причетна до занадто великої кількості антиукраїнських дій. Тільки в 2009 році українці стали свідками сумнівних газових угод з Володимиром Путіним, колосальних зовнішніх запозичень, спроб узурпувати владу через ПРіБЮТ. Але, головне, величезну кількість українофобів у середовищі прем"єра".

ВО "Свобода" зазначає, що не вимагає від Тимошенко "чогось надскладного. Не вимагаємо навіть негайно очистити своє оточення від олігархів, які перебувають у партії Батьківщина або фракції БЮТ..., відмовитися від послуг групи Кравчука-Медведчука та ідеї призначення останнього генеральним прокурором України. Розуміємо, що до другого туру Тимошенко не зможе відновити соціальну справедливість і позбавити енкаведистських катів персональних пенсій, а замість цього надати соціальні гарантії ветеранам ОУН-УПА, репресованим і політв"язням".

Однак є питання, вирішення яких залежить виключно від Тимошенко як прем"єр-міністра і лідера БЮТ. У неї є всі можливості вирішити ці питання вже зараз, ще до другого туру голосування (до 5 лютого), не чекаючи обрання президентом України.

Зокрема, ВО Свобода вимагає від Тимошенко: Оприлюднити тексти підписаних у січні 2009 року газових угод з Москвою з усіма доповненнями, щоб наочно довести, що в них немає шкоди українським національним інтересам.

Відмовитися від послуг Комуністичної партії і негайно звільнити з посад голови Державного комітету архівів Ольгу Гінзбург, голову Державного комітету лісового господарства Миколу Тимошенка, заступника міністра охорони здоров"я Валерія Бідного, заступника міністра МВС Василя Мармазова, заступника міністра юстиції Володимира Богатиря, заступника міністра молоді та спорту Юрія Сизоненка, заступника голови Державної податкової адміністрації Олега Матвєєва, заступника міністра транспорту Михайла Чубая та "інших ставлеників КПУ в уряді".

Покарати депутатів і чиновників, які захищали колишнього народного депутата від БЮТ, "мисливця на людей" Віктора Лозінського і пропонували відзначити його державними нагородами (Володимира Яворівського та інших).

Покарати народних депутатів фракції БЮТ, які проголосували за святкування на державному рівні 90-ої річниці комсомолу України, депутатів Одеської міської ради від БЮТ, які проголосували за встановлення пам"ятника російській імператриці Катерині ІІ.

Озвучити офіційну позицію щодо визнання ОУН-УПА борцями за державну незалежність України і гарантувати, що не скасують Укази про присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

"Не слово, а чин дасть виборцям мотивацію для голосування, і тільки тоді Тимошенко зможе отримати підтримку патріотичних українців. Водночас, незважаючи на те, чи будуть конкретні дії з боку Тимошенко чи ні, ВО "Свобода" як єдина сила українців буде об"єднувати навколо себе національну опозицію", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок готовий підтримати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути