Ексклюзиви
середа, 20 листопада 2013 12:28

Тягнибок готовий дати "руку на відруб" за Фаріон

Тягнибок готовий дати "руку на відруб" за Фаріон
Олег Тягнибок. Фото: expres.ua

ВО "Свобода" вважає, що істерія навколо ймовірного членства Фаріон у КПРС – це замовлення влади, яка апробує нову політтехнологію.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Тепер на наших очах вилуплюється свіжий феномен доби – така ж (як вибіркове правосуддя – ред.) вибіркова "люстрація". І знову ж таки – як інструмент розправи над політичними противниками", - зазначає лідер "свободівців".

Тягнибок розповів, що про партійне минуле у Фаріон не запитував, і запитувати не планує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон побачила у небажанні Януковича звільняти Тимошенко наслідки яєчної атаки в Івано-Франківську

"Одразу скажу: я не питав Ірину, коли особисто приймав її у "Свободу", чи вступала вона коли-небудь у КПСС. І зараз, через десятиліття спільної боротьби, на догоду новоспеченим "люстраторам" тим більше допитувати не збираюся", - заявив він.

Тягнибок нагадав, що він розробив проект закону про люстрацію. У ньому націоналісти виокремили кілька категорій людей, які підлягають люстрації.

"Під тимчасову заборону обіймати посади в об'єктах люстрації підпадають особи, які до 01.01.1992 року працювали на керівних посадах у Комуністичній партії Совєцького Союзу, КГБ СССР, або свідомо (в т. ч. таємно) співпрацювали з органами державної безпеки СССР, або брали участь у переслідуваннях громадян СССР", - розповів Тягнибок.

Проте він "дає руку на відруб, що вона (Фаріон - ред.) під жоден із цих критеріїв не підпадає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палкі промови Фаріон, як дві краплі води, схожі на радянську пропаганду

"У противному випадку – це було б відомо й без будь-яких паперів з архіву. Бо хто у Львові належав до високопоставленої комуно-комсомольської номенклатури чи, не дай Боже, переслідував українців з ідеологічних мотивів, люди тут добре пам'ятають", - переконує Тягнибок.

За його словами, накопаний "компромат" на Фаріон є жалюгідним і нічого спільного зі справжньою люстрацією не мають.

"Бо навіть у колишній ГДР, де відбулася, як відомо, найжорсткіша люстрація, такі категорії громадян під неї не підпадали. Інакше й Анґела Меркель канцлером Німеччини ніколи б не стала", - заявив Тягнибок.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили інформацію, що свідчить про членство Ірини Фаріон у КПРС. Сама Фаріон неодноразово заперечувала своє членство в Компартії .

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок готовий дати "руку на відруб" за Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути