Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 12:58

Туск назвав спільні виклики для України та Європи

Туск назвав спільні виклики для України та Європи
Експрезидент Євроради наголосив, що треті сили намагаються порушити солідарність між Брюсселем і Києвом. Фото: pixabay

На сьогодні для України та Європи найбільшими викликами є агресія Росії й пандемія коронавірусу.

Ці дві загрози є несподіваними, підступними, які не мають правил і спричиняють тисячі смертей, заявив експрезидент Європейської ради, чинний голова Європейської народної партії Дональд Туск.

"Серед багатьох полів бою, де єдність найнеобхідніша, є 2 надзвичайно важливі фронти: спільна позиція проти російської агресії та солідарність в умовах пандемії Covid-19", - підкреслив Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті прийняли рішення по Голодомору

Він нагадав про пакет підтримки ЄС для України щодо боротьби з Covid-19 і макрофінансову допомогу в розмірі €1,2 млрд, що "виходить далеко за рамки того, що надав будь-який інший партнер". Голова ЄНП також застеріг українських політиків від сварок перед виборами, оскільки внутрішні суперечки є найкращим подарунком для третьої сторони.

"Ви як ніхто знаєте, кого я маю на увазі",- підкреслив він.

Експрезидент Євроради наголосив, що треті сили намагаються порушити солідарність між Брюсселем і Києвом, а різкий конфлікт усередині країни "може стати саме таким приводом".

"Тож сперечайтеся в міру і залишайтеся єдиними в найважливіших для України питаннях", - закликав Туск.

На його переконання, в демократичній країні політичні опоненти не повинні бути заклятими ворогами. Адже в разі внутрішньої боротьби "до смерті" країна стане легкою мішенню як для Росії, так і для коронавірусу. Голова ЄНП наголосив, що необхідно зберегти єдність українців перед найважливішими викликами: російською агресією, європейськими перспективами для країни, внутрішніми реформами й пандемією. Туск також закликав українців докладати ще більше зусиль у реформуванні країни.

ЄС оновив список країн, яким рекомендується зняти обмеження на поїздки. Україна не потрапила до переліку, йдеться на сайті Ради Європи. Відтепер заборона на поїздки поширюється на громадян Канади, Грузії та Тунісу.

Зараз ви читаєте новину «Туск назвав спільні виклики для України та Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути