Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 18:00

Турчинова перевіряє Генпрокуратура

Турчинова перевіряє Генпрокуратура
Перевірити Олександра Турчинова попросили ветерани спецназу. Фото: tymoshenko.com.ua

Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу, в якому вони просять притягнути першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова до кримінальної відповідальності.

Його звинувачують у підкупі журналістів шляхом виділення їм квартир під час перебування головою Служби безпеки України.

"Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу про притягнення Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів. Заявники стверджують, що Турчинов, перебуваючи на посаді голови СБУ незаконно, в своїх інтересах, як і Луценко (екс-голова МВС Юрій Луценко), виділяв квартири угодним йому журналіста", - сказав на брифінгу в середу в Києві начальник головного управління Генпрокуратури України з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти найближчого оточення Тимошенко готують кримінальні справи?

При цьому Курись припустив, що заяви Турчинова на прес-конференції в середу щодо політичної вмотивованості висловлювань сина Євгена Щербаня, депутата Донецької облради Руслана Щербаня пов'язані саме із проведеною правоохоронцями перевіркою діяльності Турчинова на посаді голови СБУ.

Курись порекомендував ставитися скептично до заяв першого заступника голови "Батьківщини". "Турчинов, на мою думку, бреше і брехав, бо по-іншому працювати не може. А коли Турчинов посилається на Бога під час своїх прес-конференцій, то це, на мою думку, блюзнірство", - зазначив слідчий Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка каже, що у допитах Тимошенко і Турчинова нема політики

Він також нагадав про те, що свого часу керівники Блоку Юлії Тимошенко і сам Турчинов захищали депутата Віктора Лозинського, який скоїв вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова перевіряє Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути