Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2011 18:14

"Турчинова можуть посадити вже у понеділок" - ЗМІ

"Турчинова можуть посадити вже у понеділок" - ЗМІ

Першому заступнику лідера партії "Батьківщина" Олександру Турчинову загрожує кримінальна справа за організацію ходи до Адміністрації Президента, яке закінчилося зіткненнями з "Беркутом", повідомляє Сегодня.

Справа можуть порушити вже в понеділок за статтею 382 КК - за невиконання рішення суду (санкція - штраф або позбавлення волі на строк до 3 років). Про це повідомило високопоставлене джерело в міліції.

Юристи ж кажуть, що 382-у статтю важко довести.

"Потрібно врахувати масу нюансів. Наприклад, з'ясувати, хто подавав заявку на проведення акції, і чи була на цьому документі підпис Олександра Турчинова. А також чи вчасно він отримав повідомлення про судову заборону акції. Адже відповідальність за незаконне проведення акції несуть тільки офіційні організатори" , - вважає голова Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров.

Політологи вважають, що садити опозиціонерів не стануть.

"Як буде виглядати влада, яка заявляє, що хоче в Європу, і при цьому заарештовує лідерів опозиції за мітинг? А що стосується особисто Турчинова - до нього сходяться всі нитки управління "Батьківщиною". При цьому влада може тримати його під контролем - через компромат часів його віце-прем'єрства. А якщо його посадити, то до керівництва БЮТ може прийти якийсь радикал, з яким вже спільної мови не знайдеш. Зараз арештами лякають просто тому, що треба якось відреагувати на бійку", - вважає Вадим Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «"Турчинова можуть посадити вже у понеділок" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути