четвер, 25 серпня 2011 14:58

Юридичних підстав для заведення справи проти Турчинова - немає, переконані в БЮТ

Юридичних підстав для заведення справи проти Турчинова - немає, переконані в БЮТ

Жодних юридичних підстав заводити на заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова кримінальну справу у правоохоронних органів немає.

Про це заявив народний депутат фракції БЮТ-"Батьківщина" Юрій Прокопчук, коментуючи Gazeta.ua інформацію про можливе порушення справи проти Турчинова та інших учасників акції опозиції на День незалежності.

"По-перше, яка підстава завести на Турчинова справу? Я не бачу такої жодної. По друге, вірити цій банді теж не можна - вони готові пересаджати, певно, весь український народ. Тому я нічому не дивуюсь, хоча жодних підстав юридичних чи правових заводити кримінальну справу на Турчинова немає", - переконаний нардеп.

Водночас Прокопчук наголосив, що в сьогоднішній ситуації при цій владі можливо все.

"Ми зараз живемо практично в тоталітарній державі. Вчорашнє святкування Дня незалежності це показало. Якщо на кожного громадянина України туди зігнали весь цей курятник - "Беркутів", "Соколів", то я вже нічому не дивуюсь. Зараз можуть схопити на вулиці і заарештувати будь-кого", - зазначив він.

"Але по Турчинову жодних, щонайменших юридичних правових підстав для арешту чи будь-яких інших заходів немає. Хіба що з метою, як вони вважають, добити опозицію. Але хай не сподіваються - у нас на місце одного стає ще десять", - наголосив "бютівець".

Прокопчук також додав, що на День незалежності жодних порушень закону з боку опозиції чи керівників акції не було.

"З боку правоохоронних органів, влади були прямі порушення Конституції України, за що вони мають і відповідати у майбутньому", - переконаний він.

Нагадаємо, що 24 серпня під час святкування Дня незалежності України та акції опозиції у Києві на вул. Володимирська сталася сутичка між учасниками народного маршу і співробітниками міліції. Мітингувальники в сутичці прорвали першу блокаду міліції. Кількість співробітників спецпідрозділу "Беркут" становило приблизно 1 тис. осіб.

У свою чергу, народний депутат фракції НУ-НС Володимир Ар'єв заявив, що влада планує заарештувати Турчинова за заклик йти до Адміністрації президента. Цю інформацію пізніше підтвердив і начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук, заявивши, що кримінальні справи порушать не лише проти заступника голови партії "Батьківщина", а й проти інших учасників акції опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Юридичних підстав для заведення справи проти Турчинова - немає, переконані в БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути