середа, 19 вересня 2012 18:21

Турчинов вважає, що влада сама "винесла" рішення суду по ЄЕСУ

Турчинов вважає, що влада сама "винесла" рішення суду по ЄЕСУ
Фото: politpressa.com

Турчинов вважає, що влада сама "винесла" рішення суду по ЄЕСУ Рішення суду щодо зобов'язання України виплатити борг Російській Федерації за результатами діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". продиктовано з Адміністрацією Президента України.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

Усі серйозні судові рішення, які приймаються в Україні, моделюються владою.

"Я нічого нового не повідомлю, коли скажу, що всі суди в Україні підконтрольні Адміністрації Президента. Ніхто з цього приводу сперечатись не буде. Кожне рішення суді в нашому суді, прийнято в Адміністрації Президента, а в судових залах вони тільки оголошуються. Це реалії нашої країни. Це доведений факт, не тільки Україною, а й міжнародними спостерігачами", - розказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада почала прямий терор "Батьківщини" - Турчинов

Він додав, що свого часу Росія скористалася ситуацією навколо справи проти Тимошенко: "РФ скористалася брудною публічною кампанією, яка велася Адміністрації Президента, Партією регіонів та урядом Азарова проти нашої партії та її лідера. Росія тоді публічно постійно розповідала про якісь державні гарантії, які свого часу на їхню думку давала корпорація ЄЕСУ ".

Натомість, він сказав, що в уряді України завжди запереч це. Зокрема він зачитав лист міністра юстиції України Олександра Лавриновича в якому йдеться про те що в обліку Мінфіну будь-яка інформація щодо заборгованості ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ. Лист датований 16 червня 2011р..

Крім того, офіційний представник Кабміну у судовій залі, де розглядалася ця справа заявив, що уряд спростовує фінансування державних гарантій щодо можливості стягнення боргу щодо ЄЕСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Юля, Юра будуть на волі, а ті, хто їх посадив — у тюрмі"

Докази, які би свідчили про борг України перед будь-ким в матеріалах справи відсутні, розповів він.

"У той же час сьогодні всіх ошелешує рішення суду на користь РФ, я не вірю, що суддя вирішив влаштувати демарш проти української влади. І по не існуючи гарантіям примусити державу сплатити якісь борги. Це брудна політична технологія, яка сьогодні почала працювати", - резюмував Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов вважає, що влада сама "винесла" рішення суду по ЄЕСУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути