середа, 19 вересня 2012 16:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Політолог сумнівається, що Росія отримає борг ЄЕСУ

Політолог сумнівається, що Росія отримає борг ЄЕСУ
Володимир Фесенко: Україна ще має шанс відсудити гроші. Фото: obozrevatel.com

Часткове задоволення судом позову Міноборони Росії до Кабміну по боргові ЄЕСУ треба розглядати в контексті кримінальної справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна програла суд Росії - уряд виплатить більше 3 мільярдів

"Нинішній вирок Господарського суду Києва щодо сплати Україною боргу дуже важливий не в цьому судовому конфлікті, а в іншому. Він буде використовуватися як вагомий юридичний аргумент у звинуваченні Юлії Тимошенко у кримінальній справі ЄЕСУ. Саме завдяки ньому будуть доводити, що екс-прем'єр нанесла великі збитки державі", - зазначив він.

За словами експерта, це був свідомий програш української сторони в суді. "Хоча я не виключаю, що через певний час буде оскарження цього вироку – апеляція і, можливо, касація. У держави ще є юридичні можливості відсудити ці кошти. Сума ж не мала", - зауважив Фесенко.

Політолог сумнівається, що росіяни отримають від України ці кошти. "Оскільки прямих державних гарантій не було. Там інші моменти. Сподіваюся, що у людей, які пов'язані з цими справами, вистачить здорового глузду через Тимошенко не віддавати 400 мільйонів доларів", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко буде судитися з Кузьміним в Лондоні

Фесенко вважає, що для Росії таке рішення суду нічого особливо не означає. "Це хіба що формальна можливість отримати гроші. Але я б не розглядав питання у ракурсі, що це дасть Росії. Головний сенс в цьому судовому розгляді пов'язаний саме із справою ЄЕСУ", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Політолог сумнівається, що Росія отримає борг ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути