Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2014 20:57

Турчинов не підписуватиме скасування "мовного закону"

Турчинов не підписуватиме скасування "мовного закону"
Олександр Турчинов Фото: thekievtimes.ua

Рішення Верховної Ради України, яким було скасовано прийнятий закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року, не буде підписаний в.о. президента України Олександром Турчиновим.

"Незважаючи на те, що закон про мови був незбалансованим, непрофесійно підготовленим, я не буду підписувати рішення парламенту про скасування цього закону поки робочою групою, яка завтра буде проголосована парламентом, не буде підготовлений і Верховною Радою проголосований новий закон", - сказав Турчинов на брифінгу в понеділок ввечері.

Він підкреслив, що майбутній закон дасть можливість для розвитку всіх мов в Україні.

"Українська мова є загальнодержавною, але ніяких обмежень за мовними, національними ознаками, за том, хто ходить в яку церкву і належить до якої конфесії в Україні не буде. І демократична влада це чітко всім гарантує", - запевнив Турчинов.

Нагадаємо, Верховна Рада України 23 лютого 2014 року визнала закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року таким, що втратив силу. Цей закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов не підписуватиме скасування "мовного закону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути