вівторок, 25 травня 2021 12:13

Тупицького судитимуть. Прокуратура передала обвинувальний акт

Тупицького судитимуть. Прокуратура передала обвинувальний акт
Судитимуть за злочини проти правосуддя, повідомляє Офіс генпрокурора. Фото: rbc.ua

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Олександра Тупицького, якого президент Володимир Зеленський відсторонив від посади голови Конституційного суду і скасував його призначення суддею.

Обвинувальний акт передали до Подільського районного суду міста Києва, повідомив у вівторок Офіс генерального прокурора.

За фактами вчинення кримінальних правопорушень за статтями "Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу" і "Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

Слідство встановило: у жовтні 2018 року обвинувачений з корисливих мотивів і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду, якого розшукують, підкупив свідка.

Мета - щоб свідок відмовився від показань або надав завідомо неправдиві у кримінальному провадженні про протиправне заволодіння майновими активами Зуївського енергомеханічного заводу.

Крім того, упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання.

Досудове розслідування вели слідчі Державного бюро розслідувань.

27 березня президент Володимир Зеленський скасував укази колишнього президента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького й Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Раніше президент підписав указ про відсторонення Тупицького від посади.

Торік у грудні офіс генерального прокурора повідомляв, що Тупицького підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Зараз ви читаєте новину «Тупицького судитимуть. Прокуратура передала обвинувальний акт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути