понеділок, 31 травня 2021 14:34

Тупицький уже ніколи не буде суддею КСУ - "слуга"

Тупицький уже ніколи не буде суддею КСУ - "слуга"
Президент Зеленський звільнив Тупицького з посади судді Конституційного суду. Фото: rbc.ua

Олександр Тупицький уже ніколи не повернеться на посади судді й голови Конституційного суду. Про це сказав народний депутат від "Слуги народу", представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський.

На репліку журналістки, що суд закрив провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності Тупицького. І на запитання, що буде далі, нардеп в інтерв'ю Цензор.НЕТ відповів:

"Тупицький уже ніколи не повернеться на посаду судді Конституційного суду. Тим більше голови КСУ (це взаємопов'язані речі: якщо не буде суддею, то й не очолить суд).

Юридичних механізмів для того, щоб Тупицький не плекав ілюзій щодо свого повернення, більш аніж достатньо. А рішення судів треба просто проаналізувати. Якщо вони аргументовані – це одна справа. Однак не можна відкидати й дію сумнозвісної корпоративної суддівської солідарності. Нагадаю: коли Янукович призначив Тупицького в КСУ, той був вихідцем із судової системи. Це перше.

Друге: Конституційний суд сформував у низці своїх рішень юридичну позицію, за якою матеріальне забезпечення та гарантії суддів не можуть бути зменшені в порівнянні з закріпленими. Тобто часто відверто ставав на бік судової влади. Тому не можна відкидати, що спрацював такий суддівський солідарний дух".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд закрив справу про адмінку для Тупицького

27 березня президент Володимир Зеленський скасував укази колишнього президента Януковича від 2013 року про призначення Тупицького й Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Минулого тижня прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Тупицького.

Зараз ви читаєте новину «Тупицький уже ніколи не буде суддею КСУ - "слуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути