Ексклюзиви
неділя, 04 липня 2021 17:42

"Тривають інтенсивні консультації": Арестович розповів про залучення США до "нормандського формату"

"Тривають інтенсивні консультації": Арестович розповів про залучення США до "нормандського формату"
Арестович розповів про переговори щодо залучення США до "нормандського формату". Фото: Уніан.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак обговорює можливіть участі Вашингтону переговорах у "нормандському форматі" із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд.

Про результати перемовин стане відомо наприкінці липня, після візиту президента Володимира Зеленського в США, повідомляє "ТСН".

"США є членом ОБСЄ, вони мають право увійти до цього формату. Питання, чи буде досягнута принципова домовленість такого характеру. Зараз у політичного радника президента Зеленського Андрія Єрмака тривають інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка призначена в США головною посадовою особою з питань України", - заявив речник української делегації в контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче приєднання США до нормандського формату

Також речник української делегації додав, що готуються пропозиції Байдену щодо розширення ТКГ.

"Але ми не можемо їх анонсувати - переговори люблять тишу. Інакше почнеться інформаційна та дипломатична протидія. І ми можемо не отримати того результату, на який розраховуємо", - додав він.

Президент Володимир Зеленський підтримує ідею залучення до переговорів у "нормандському форматі" США, Великої Британії і Канади. Але для врегулювання конфлікту на Донбасі формат ведення переговорів з Росією треба змінювати. Голова української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук також прокоментував можливість приєднання США до Нормандського формату.

Зараз ви читаєте новину «"Тривають інтенсивні консультації": Арестович розповів про залучення США до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути