середа, 30 червня 2021 19:57

Росія хоче приєднання США до нормандського формату

Росія хоче приєднання США до нормандського формату
Росія змінила свою думку щодо членства США в нормандському форматі. Фото: slovoidilo

Росія, яка виступала проти членства США в нормандському форматі, змінила свою думку після саміту в Женеві.

Тепер РФ за допомогою ДНР і ЛНР намагається домогтися приєднання Сполучених Штатів до нормандського формату. Про це повідомляє Zn.ua.

Так звані міністри закордонних справ ДНР і ЛНР Наталія Ніконорова і Владіслав Дейнего написали лист заступнику голови АП Росії Дмітрію Козаку, у якому вказали на необхідність приєднання США до групи. Автори листа просять залучити США до переговорів, і надати можливість "повноважним представникам ДНР/ЛНР взяти участь в цій зустрічі "для донесення до нормандського формату і Сполучених Штатів" їхньої позиції і "об'єктивної інформації про події в мінському переговорному процесі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС вимагає пояснень від Франції та Німеччини через Путіна

За даними ZN.UA, МЗС РФ передало через своє посольство у Вашингтоні листа до Державного департаменту США, в якому виклало власне бачення участі й умови входження Сполучених Шатов у переговорний процес щодо Донбасу.

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук прокоментував можливість приєднання США до Нормандського формату. На його думку, "все буде змінюватися" після зустрічі президента Володимира Зеленського та Джо Байдена у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче приєднання США до нормандського формату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути