Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2017 17:18

"Тримайте темп реформ" - світ реагує на асоціацію України з ЄС

"Тримайте темп реформ" - світ реагує на асоціацію України з ЄС
Литва закликає Україну тримати темп реформ на шляху до ЄС. Фото: відкриті джерела

Від сьогодні Угода про асоціацію між Україною та ЄС набула чинності в повному обсязі.

Реакція закордонних політиків на цю подію.

"Я дякую всім тим, хто зробив Угоду про асоціацію можливою: тим, хто стояв на Майдані і тим, хто наполегливо працював, щоб реформувати країну на краще. Це свято для нашого європейського континенту", - заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною набуває чинності. Вітаю з ще одним важливим кроком вперед на європейському шляху. Закликаю тримати темп реформ на висоті", – сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінк'явічус.

"Сьогодні ми, нарешті, досягаємо того, над чим ми працювали останніми роками: тісніший зв'язок між Європейським Союзом та Україною. Це означає налагодження більш тісних зв'язків між нашими громадянами, більші ринки та більші можливості для бізнесу та підприємців, обмін досвідом, інформацією та знаннями. Це показує, що ми розділяємо ті самі цілі, і що український народ може розраховувати на підтримку та співпрацю з Європейським Союзом на наступні роки", - заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні.

Багатьох галузей торкнуться реформи, які мають підтягнути Україну до рівня ЄС. Перші на черзі – медицина і освіта. У медицині потрібно запровадити близько двадцяти різних актів Євросоюзу, які описані в главі "Громадське здоров'я". Стосуються зміни не ліжок у лікарнях, а тютюнопаління, боротьби з інфекціями, алко та нарко залежностей, раковими захворювань.

В освіті Україна зобов'язана впровадити дві рекомендації. Одна стосується співпраці в освіті, друга - це створення європейської кваліфікаційної системи, яка дасть можливості отримувати освіту протягом усього життя.

Угода про асоціацію загалом має сприяти поступовій інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС. Європейські лідери уже вітають Україну з набуттям чинності документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що змінить остаточна ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС

З 1 вересня у повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною.

Зараз ви читаєте новину «"Тримайте темп реформ" - світ реагує на асоціацію України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути