середа, 26 жовтня 2022 23:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Три російські телеканали можуть визнати терористичними організаціями

Три російські телеканали можуть визнати терористичними організаціями
Російські телеканали можуть визнати терористичними. Фото: Детектор Медіа

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України щодо визнання російських телеканалів "Россия 24", "RTR Планета" і "Первый" терористичними організаціями.

Моніторинг програм зазначених телеканалів, що виявив, зокрема, намагання РФ раціонально обґрунтувати терористичний акт окупантів у Вінниці, водночас підбурюючи до подібних актів у майбутньому, повідомляє пресслужба медіарегулятора.

"Інформуючи про терористичні акти у Вінниці, Оленівці і Чаплиному, дезінформували, вибірково поширювали інформацію, надавали певні переваги в описі фактів, що є виключно пропагандистською діяльністю, спрямованою на розпалювання війни та її підтримку в аудиторії телеглядачів цих телеканалів", – заявляє регулятор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба відповів російському пропагандисту, який закликав спалювати українських дітей

Події в Оленівці російські журналісти та учасники передач обмежили 12-ма наративами, зокрема перекладаючи провину на керівництво Україні. Щодо подій на станції Чаплине російські журналісти і офіційні особи заявляли, що "російські ракетні підрозділи цілеспрямовано цілились та влучили в потяг, який начебто перевозив українських військовослужбовців і воєнну техніку".

Регулятор звернувся до правоохоронних органів взяти до уваги факти сприяння і здійснення терористичної діяльності зазначеними російськими телеканалами. Також просить розглянути можливість визнання цих телеканалів терористичними організаціями через виправдання та публічну підтримку, оприлюднену у ЗМІ, підбурення до вчинення терористичних актів, з метою притягнення осіб, винних у протиправних діях, до кримінальної відповідальності.

Одній із головних російських пропагандистокя, редакторці телеканалу RT Маргариті Симоньян заборонили в'їзд до Вірменії. Цікаво, що Симоньян має вірменське походження.

Зараз ви читаєте новину «Три російські телеканали можуть визнати терористичними організаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути