четвер, 01 вересня 2022 02:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Трасс у разі обрання главою уряду першу телефонну розмову проведе із Зеленським

Трасс у разі обрання главою уряду першу телефонну розмову проведе із Зеленським
Ліз Трасс планує відвідати Україну. Фото: REUTERS

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс проведе свою першу телефонну розмову у разі обрання премʼєр-міністеркою з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це вона заявила під час останнього туру дебатів, який організувала радіостанція LBC, передає "Європейська правда".

На прохання підтвердити повідомлення ЗМІ про те, що першим, кому Трасс зателефонує в разі обрання на посаду лідера Консервативної партії, стане Зеленський, вона відповіла: "Так".

Окрім цього, вона хоче якнайшвидше здійснити візит до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На митниці Фінляндії у росіян конфіскують валюту

"Зеленський надихає. І я хочу показати українцям, що вони й далі отримуватимуть повну підтримку Сполученого Королівства, а я знаю, наскільки це важливо для Зеленського і українського уряду. Тож я маю намір якнайшвидше засвідчити це", - сказала Трасс.

Вона не розповіла, коли саме може бути організований її візит в Україну. Однак міністерка зазначила, що це відбудеться "якнайшвидше".

Під час дебатів вона також пообіцяла продовжувати підтримку Києва в повномасштабній війні з Росією. Трасс наголосила, що президент РФ Володимир Путін може розширити свою агресію на інші держави.

7 липня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку з посади й виступив із заявою. Підтримка України продовжиться, сказав британський прем'єр. Він закликав Велику Британію стати лідером у Європі за рівнем підтримки України.

Ліз Трасс зараз є фаворитом прем'єрських перегонів. Вона випереджає свого конкурента, колишнього міністра фінансів Ріші Сунака, на 32%.

Трасс обіцяє, що в разі перемоги за крісло прем'єра вона продовжить джонсонську політику всебічної підтримки України у війні з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Трасс у разі обрання главою уряду першу телефонну розмову проведе із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути