четвер, 01 вересня 2022 00:51

Спецтема: Війна Росії проти України

На митниці Фінляндії у росіян конфіскують валюту

На митниці Фінляндії у росіян конфіскують валюту
6 квітня фінська залізниця також припинила вантажні перевезення в Росію. Фото: pixabay.com

У Фінляндії на кордоні конфіскують євро у російських туристів через санкцій Євросоюзу проти Росії.

Митниця Фінляндії підтвердила цю інформацію. Валюту конфіскують у громадян РФ, які повертаються додому, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Російське видання "Фонтанка" нещодавно розповіло про кілька випадків конфіскації готівки під час перетину кордону Фінляндії з Росією в росіян.

За словами одного із туристів, митники пропонували йому або передати вилучені гроші будь-кому, хто їде до Фінляндії, або залишити на зберігання в пункті пропуску і забрати при повторному в'їзді в країну, адже термін зберігання не обмежений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли США передадуть Україні зенітно-ракетні комплекси NASAMS

Головний митний інспектор Яркко Кескінен підтвердив, що готівку в росіян на кордоні конфіскують на підставі санкцій, запроваджених ЄС проти Росії через війну в Україні.

"Експорт офіційної валюти ЄС до Росії заборонено санкційним регламентом", - сказав він додав, що можливості зберігати гроші в пункті пропуску в громадян РФ немає.

У березні 2022 року ЄС заборонив ввозити в Росію банкноти євро. Заборона не поширюється на ввезення в РФ готівки, необхідної для фінансування роботи в країні посольств, консульств чи представництв міжнародних організації, але лише тих, що мають дипломатичний імунітет.

18 серпня Естонія припинила пропускати громадян РФ із шенгенськими візами, виданими естонським урядом. Фінляндія оголосила про скорочення видачі віз росіянам на 90% через війну Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «На митниці Фінляндії у росіян конфіскують валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути