середа, 08 листопада 2017 07:13

Transparency International закликала президента подати проект про антикорупційний суд

Transparency International закликала президента подати проект про антикорупційний суд
Міжнародна громадська організація Transparency International закликає українського президента Петра Порошенка подати проект про антикорупційний суд. Фото: Антикор

Міжнародна громадська організація Transparency International закликає українського президента Петра Порошенка подати проект про антикорупційний суд.

"Transparency International Україна закликає Президента України невідкладно подати на розгляд Верховної Ради України проект закону про створення Вищого антикорупційного суду. Представництво глобальної мережі впевнене, що немає необхідності створення додаткової робочої групи для обговорення основних постулатів даного законопроекту", - повідомляє прес-служба організації.

Організація переконана, що основою для президентського законопроекту повинні стати напрацювання групи експертів з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії, які були представлені в її виведення 6 листопада: виключна юрисдикція у справах, які подаються з боку НАБУ і САП, створення незалежної апеляційної палати; кандидати на посади суддів повинні обиратися на відкритому конкурсі за участю міжнародних партнерів; антикорупційні судді повинні бути забезпечені винагородою високого розміру і достатнім рівнем безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав жорсткий закон для тих, хто запрошує артистів з Росії

"Відсутність незалежного судового розгляду справ в виробництвах здійснення чиновниками корупційних злочинів є нагальною проблемою, яку потрібно терміново вирішувати. Найефективнішим шляхом розв'язання цієї проблеми є саме створення незалежної та ефективної антикорупційного судового органу", - переконаний виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

Крім цього, організація закликає парламент підтримати законопроект після його внесення.

Раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що Порошенко може подати законопроект про антикорупційне суд через два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Transparency International закликала президента подати проект про антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути