Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2019 05:49

Трамп запропонував Путіну допомогу в гасінні пожеж

Трамп запропонував Путіну допомогу в гасінні пожеж
Трамп запропонував допомогу Путіну. Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну і запропонував допомогу в гасінні масштабних лісових пожеж. Глава Кремля запевнив, що, мовляв, поки самі справляються і звернуться до США в разі потреби.

"Президент США запропонував посприяти Росії в боротьбі з лісовими пожежами в Сибірі. Президент Росії висловив щиру подяку за таке уважне ставлення, пропозицію про допомогу і підтримку. Володимир Путін відповів, що російська сторона при необхідності їм скористається. При цьому Володимир Путін інформував свого американського колегу, що вже зараз в Сибіру створена потужна авіагруппування для боротьби з пожежами. За доповідями МНС Росії, з певними складнощами, але при цьому вирішуються питання з дозаправкою і розміщенням літаків і вертольотів", - йдеться в повідомленні пресслужби президента РФ.

У Кремлі додали, що "президент Росії оцінив цей крок з боку президента США як запоруку того, що в майбутньому вдасться відновити повноформатні відносини між двома країнами. Президенти Росії і США домовилися про продовження контактів як в телефонному форматі, так і при особистих зустрічах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсильніші за 10 тис. років пожежі гасити "економічно невигідно" - РФ

Нагадаємо, зараз горить 11 російських регіонів, в п'яти вже ввели надзвичайний стан. Пожежа охопила територію більше 3 млн гектарів. Найбільше постраждала Якутія - там зафіксували 166 осередків займання.

Зараз ви читаєте новину «Трамп запропонував Путіну допомогу в гасінні пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути