Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2018 16:33

Трамп поставив ультиматум Європі у питанні Північного потоку-2

Трамп поставив ультиматум Європі у питанні Північного потоку-2
Президента США Дональд Трамп виступив на Генасамблеї Організації об'єднаних націй. Фото: Sputnik

Президента США Дональд Трамп виступив на Генасамблеї Організації об'єднаних націй.

Він свідомо не згадав у своєму виступі про російську агресію, злочини проти людяності, підривну роботу Росії в усьому світі, пише у власному блозі український політолог Тарас Чорновіл.

"Це, звичайно, погано, але це тільки погіршить політичне і юридичне становище Трампа в США, де тривають розслідування. Зараз на слово "імпічмент" у демократів накладено повне табу, але після виборів в Конгрес все може змінитися. Однак, швидше за все Трамп добуде свій термін", - пише він.

З явно позитивних аспектів виступу точно варто відзначити удар по "Північному потоку-2". Тут Росія зачепила болючу струну – вдарила по перспективам американського бізнесу в Європі. Винесення цієї теми у виступі на Генасамблеї не залишиться непоміченим європейськими діловими колами. Там повинні розуміти, що ризики для капіталовкладень в цей російський проект катастрофічно ростуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Північний потік-2" загрожує нацбезпеці Європи

"Врешті-решт, Путіну вже довелося робити заяву, що він готовий протягнути трубопровід і за свій рахунок. А це вже суперечить європейській енергетичній хартії. І реальних коштів в Росії на такий проект немає.Їх можна мобілізувати, але за рахунок інших дуже болісних програм", - пише Чорновіл.

Нещодавно "Газпром" отримав відмову в кредиті на суму адекватну одного трильйона рублів, яких якраз не вистачає на цей проект. Недвозначну заяву Трампа повинна тільки погіршити ситуацію пропагандистського "путінопровода".

"Північний потік - 2" - проект магістрального газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною понад 1200 км. Є розширенням "Північного потоку". За пропускної спроможності і протяжності відповідає діючому газопроводу. Паралельно поточному газопроводу OPAL німецькі компанії споруджують газопровід Eugal для поставок газу до центрально-європейського газового хабу до австрійського містечка Баумгартен.

Зараз ви читаєте новину «Трамп поставив ультиматум Європі у питанні Північного потоку-2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути