Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 04:54

Трамп не обговорював із Назарбаєвим перенесення засідань із Мінська - Лукашенко

Трамп не обговорював із Назарбаєвим перенесення засідань  із Мінська - Лукашенко
Засідання ТКГ з Мінська переносити поки не будуть. Фото: Sputnik

Президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що Мінськ і далі буде використовуватися як основний майданчик для переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він сказав журналістам після голосування на виборах до місцевих рад депутатів, передає агентство "Белта".

"Майданчик ... Знаєте, в ЗМІ розгорнули - до скандалу дійшло. Я знаю, що нікуди ця площадка не дінеться. Слухайте, невже європейські проблеми хтось поїде в Азію вирішувати? Ми ж не ведемо переговори, ми забезпечуємо, як мене попросили Путін, Порошенко, Меркель з Олландом колись ... Вони мене попросили: забезпечте, допоможіть, як ми провели переговори "Нормандське четвірки", так провести переговори тристоронньої контактної групи ", - сказав президент.

За його словами, керівництво Білорусі "довго думало, треба їм це чи не треба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоч у Нову Зеландію - у МЗС відреагували на пропозицію змінити дислокацію "Мінська"

"І потім я сказав: ну ми ж в цьому зацікавлені. Війну треба зупиняти, припиняти. І я тоді дав добро. Якщо знайшли кращу майданчик - так господь з ними! Ми свою роль, якщо прямо говорити, зіграли. Які б не були Мінські угоди - війну зупинили. Після цього гинуть люди, так, але одиниці. Погано, звичайно. І конфлікт має перспективу розростатися. Знайшли кращий майданчик - завтра складемо всі папери і допоможемо вивезти. В Астану, в Москву, до Києва, до Берліна - куди скажете. Не питання", - заявив Лукашенко.

Білоруський лідер зазначив, що в країні "особливо не переймаються", що почалися розмови про перенесення з Мінська засідань по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Він також заявив, що на зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим це питання не піднімалося.

"Це мені не новина. Хтось хоче Нобелівську премію миру отримати, хтось ще там щось хоче. Хотіти не шкідливо, але треба розумні пропозиції вносити, а не смішні, щоб весь світ не сміявся. Я не те, що не вірю. Я знаю, що це питання Трамп не здіймав. У когось чешуться руки обговорити це питання і здатися миротворцем. Тому - ніяких там обговорень не було. була зустріч коротка, не до цього на зустрічі було. Ви знаєте результати зустрічі - $ 7,5 млрд нібито кредити підписані, знаєте, по яких напрямках - вуглеводні та інші ресурси. Це б ло головне. Тому треба заспокоїтися і закрити цю тему ", - сказав Лукашенко.

Після засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив, що американський лідер Дональд Трамп запропонував перенести переговори щодо Донбасу з Мінська в Астану.

Зараз ви читаєте новину «Трамп не обговорював із Назарбаєвим перенесення засідань із Мінська - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути