понеділок, 11 березня 2013 16:10

Трагедія опозиції в тому, що люди їм не вірять - політолог

Трагедія опозиції в тому, що люди їм не вірять - політолог
Фото: glavcom.ua

Те, що опозиційні сили оголосили про початок "народного повстання" та анонсували проведення "народних віч" ще не означає, що люди відгукнуться на їхні заклики, оскільки суспільство давно втратило віру в опозицію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Костянтин Матвієнко.

"Опозиційні партії, насправді партіями не є, позаяк у них немає партійного середовища. Вони довго деградували, довго йшли до цього стану. Причина в тотальній суцільній корумпованості опозиції", - висловив думку експерт.

"Чому немає партійного середовища? Тому що немає первинних організацій політичних партій. Політичні партії існують лише згори. Такий собі гриб — є шапка, яку ми бачимо, і є тоненька ніжка, а то, повноцінного партійного середовища однодумців практично немає. Винятком може бути партія "Свобода", але вона займає дуже вузьку електоральну нішу, а от у всіх цих "Батьківщин", "Фронтів змін" відсутня ідеологія", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

На його думку, якщо немає "ідеології, думки, то не можуть робити значущу політичну заяву. Вони не пропонують нових типів суспільної організації, вони не пропонують політичних інновацій. У них єдине гасло — "Банду геть". Ок. Банду геть — а що далі? А вони ж були вже при владі. Їхня трагедія, що всі ці Пинзеники, Яценюки, Кириленки.., що люди оцим мордам вже не вірять", - висловив думку Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дострокові парламентські вибори можуть стати такою собі рулеткою" - експерт

Опозиційні партії оголосили про початок "народного повстання" та анонсували проведення "народних віч" в обласних центрах. Лідер політичної сили "Свобода" Олег Тягнибок оголосив про початок "національної мобілізації" проти режиму президента Віктора Януковича: "Сьогодні українська парламентська опозиція, яка є єдина як ніколи, ухвалила дуже важливе рішення. Ми розпочинаємо національну мобілізацію. Ми йдемо в люди, роз'їжджаємося по всій Україні щоб піднімати народ на боротьбу".

Зараз ви читаєте новину «Трагедія опозиції в тому, що люди їм не вірять - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути