субота, 09 березня 2013 17:27

"Дострокові парламентські вибори можуть стати такою собі рулеткою" - експерт

"Дострокові парламентські вибори можуть стати такою собі рулеткою" - експерт
Фото: gamma.tv

Якщо відбудуться дострокові парламентські вибори, то "Батьківщина" матиме менше мандатів, ніж зараз має, а от УДАР і "Свобода" можуть покращити результат.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Цей сценарій буде непередбачуваним і його контролювати буде дуже важко, того й кажу, що президента можуть переконати розпустити цю Раду і спробувати ще раз. Але ж ніхто не знає, яка буде наступна Рада", - висловив думку політолог.

"Може опозиція виграти вибори, хоча слідкуючи за розвитком нинішніх подій, думаю, що навряд чи буде серед переможців "Батьківщина". Тобто вони будуть в парламенті, але матимуть менше мандатів, а от УДАР і "Свобода" можуть покращити результат", - додав Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риторика Кличка – це технологія президентської виборчої кампанії - Фесенко

Окрім того, він підкреслив, що рейтинг Партії регіонів поки суттєво не змінився. "Важко сказати яким буде результат Партії регіонів, адже поки рейтинги суттєво не змінились. Головна інтрига буде в мажоритарних округах і плюс, ще нестача коштів на вибори, тобто дострокові парламентські вибори можуть стати такою собі рулеткою, але зараз цей сценарій більш вірогідний ніж в лютому", - резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак сподівається у березні розблокувати роботу ВР

Нагадаємо, за результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наприкінці лютого 2013 року, то участь у них взяли б приблизно дві третини виборців, за Партію регіонів проголосували б 28,2% виборців, за "Батьківщину" – 22%, за партію УДАР – 20,4%, за "Свободу" – 13,5%, за КПУ – 10%. Інші партії – близько 6%.

Зараз ви читаєте новину «"Дострокові парламентські вибори можуть стати такою собі рулеткою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути