четвер, 15 вересня 2011 16:03

Томенко закликає захищати "український світ в Україні"

Томенко закликає захищати "український світ в Україні"

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що сьогодні одним із головних завдань для опозиції та громадськості є захист українського світу в Україні.

Про це політик сказав, відповідаючи на запитання журналістів про те, наскільки правильним є спроба зробити ледь не державною ідеологією так звану концепцію "русского мира", повідомляє прес-служба політика.

Зокрема, Томенко заявив, що "це не просто шкодить національним інтересам, це ліквідовує сам сенс існування української держави".

За його словами, поки що від цього рятує тільки те, що "у владі конкурують різні стратегії: хтось будує "русский мир" і знайшов собі нового вождя замість Леніна і Сталіна в особі Патріарха Кирила. Хтось будує "донецкий мир" і, отримавши посаду в регіоні або в конкретному відомстві, звозить з донецької області всіх друзів і родичів, щоби максимально монополізувати вплив на даному напрямку діяльності. А хтось будує світ для "своїх людей", намагаючись максимально використати бюджетні кошти та повноваження для родичів, компаньйонів чи власних комерційних структур".

Підсумовуючи, Томенко наголосив, що саме тому, одним з пріоритетів опозиції та громадськості сьогодні є захистити та здійснити український світ в Україні, як би це парадоксально не звучало.

"Сьогодні збереження українських цінностей, української культури, української мови є одним з головних пріоритетів та одним з головних завдань, яке мусить об'єднати всі демократичні політичні партії, що позиціонують себе як українські та європейські", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Томенко закликає захищати "український світ в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути