понеділок, 12 вересня 2011 15:33

Томенко хоче, щоб Рада розібралася з "арифметикою" Табачника

Томенко хоче, щоб Рада розібралася з "арифметикою" Табачника

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що парламент має заслухати "арихметику" від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо закриття шкіл. Про це Томенко сказав, коментуючи заяву Міністра освіти і науки, який спростовував інформацію про те, що за останні роки в Україні закрито 640 шкіл.

Віце-спікер нагадав, що історія із закриттям шкіл набула такого резонансного характеру після сумно відомої заяви Міністра освіти і науки, молоді та спорту про необхідність закриття більше 10% шкіл в Україні (а це більше 2 тисяч шкіл). На думку Томенка, проблема закриття шкіл полягає не лише в зростанні кількісних параметрів, а й у відсутності здорового глузду і логіки прийняття рішень.

"Тому у Верховній Раді має бути розглянуте це питання, оскільки необхідно з'ясувати чи була дотримана законодавчо визначена процедура закриття шкіл, чи в кожному випадку закриття загальноосвітніх закладів у сільській місцевості надавалася згода територіальних громад та чи приймалися відповідні рішення органами місцевого самоврядування тощо", - наголосили у прес-службі Томенка.

Віце-спікер також заявив, що спокійно ставиться до істеричних реакцій Міністра освіти і науки Дмитра Табачника на критику його діяльності, оскільки це не перший "арифметичний ляп" від Міністерства.

Томенко висловив припущення, що такі ляпи трапляються через те, що у "Міністра освіти і його соратників – фанатів діяльності Усами бен Ладена та Муамара Каддафі – є проблеми із знанням шкільного курсу певних предметів, зокрема, математики (нещодавно Міністр освіти та науки Табачник не зміг точно пригадати теорему Піфагора)".

"А можливо це пов'язано з тим, що сьогодні керівництво Міністерства більше сконцентровує свою увагу на підрахунку фінансових благодійних внесків від вишів, які йдуть то на ремонти Міністерства, то на створення сайтів тощо", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Томенко хоче, щоб Рада розібралася з "арифметикою" Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути