четвер, 10 листопада 2011 13:02

Томенко вирішив обговорити закон про освіту замість Табачника із вчителями

Томенко вирішив обговорити закон про освіту замість Табачника із вчителями

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що без остаточного погодження з освітянською громадськістю закон про вищу освіту не буде ухвалено.

Як повідомила прес-служба БЮТ-Батьківщини, про це він сказав сьогодні, перебуваючи у місті Рівне та відповідаючи на запитання журналістів стосовно можливості ухвалення нової редакції закону про вищу освіту.

Томенко підтвердив, що проект закону України "Про вищу освіту", розроблений Кабінетом міністрів, дійсно направлений до Верховної Ради. Однак він поки що не зареєстрований у парламенті, оскільки, згідно з регламентом, спочатку необхідно розглянути або ж зняти з розгляду проект закону "Про вищу освіту", внесений регіоналом Юрієм Мірошниченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник: Політичний шабаш навколо законопроекту про вищу освіту неминучий

Політик підкреслив, що вже сьогодні фахівці висловлюють низку застережень до кабмінівської версії законопроекту. За словами віце-спікера, це означає, що парламент не повинен поспішати з ухваленням законопроекту, і після його розгляду й прийняття в першому читанні повинні відбутись громадські обговорення.

"Переконаний, що перед тим, як законопроект буде ухвалюватися в цілому, обов'язково повинні відбутися його громадські обговорення передовсім за участі освітян", - сказав Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко вирішив обговорити закон про освіту замість Табачника із вчителями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути