Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 08:54

Томенко пояснив, чому БЮТ не готова до коаліції з НУ-НС

Томенко пояснив, чому БЮТ не готова до коаліції з НУ-НС
Народний депутат від БЮТ, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко розкритикував фракцію НУ-НС за ультимативний тон ведення коаліційних переговорів і зазначив, що колишня демкоаліція була останньою помаранчевою коаліцією.

"Ми готові до створення коаліції з Нашою Україною - Народною самообороною і Блоком Литвина, але це повинна бути коаліція не ультиматумів, а коаліція розвитку і процвітання України", - передала слова Томенко прес-служба.

При цьому віце-спікер зазначив, що головними цілями програмних принципів, які були надані НУНС фракціям БЛ і БЮТ для створення нової коаліції, є необхідність швидкого вступу до НАТО, засудження політики Росії і підтримка Грузії.

"Очевидно, що для коаліції українського парламенту головними цілями повинні в першу чергу бути захист національних інтересів, підвищення благополуччя громадян і процвітання власної країни, а не неспокій стосовно геополітичних планів інших держав. Складається враження, що нам пропонують створити демократичну коаліцію не українського парламенту, а Конгресу США", - заявив Томенко.

При цьому він висловив здивування пропозицією НУ-НС відмовитися від будь-яких змін до Конституції, що стосуються розмежування владних повноважень, нагадавши, що відповідний розділ про розмежування повноважень органів державної влади і посилення місцевого самоврядування був одним із найголовніших принципів в підписаній раніше між БЮТ і НУ-НС коаліційній угоді.

За матеріалами УНІАН, Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Томенко пояснив, чому БЮТ не готова до коаліції з НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути