четвер, 24 лютого 2011 16:36

Томенко поставив діагноз ідеї Януковича

Томенко поставив діагноз ідеї Януковича

"Бютівець" Микола Томенко позитивно ставиться до Конституційної асамблеї, створення якої ініціював президент Віктор Янукович.

Про це він розповів на прес-конференцію у Житомирі.

"Я до цього ставлюся позитивно. Якщо це буде дорадчий чи допоміжний орган, то це нормально. Але поки загадка, який статус матиме цей орган", - сказав віце-спікер.

Микола Томенко зазначив, що кілька років тому зареєстрував законопроект про конституційні або установчі збори.

"Ми говорили про те, що депутати можуть вносити зміни до Конституції, коли йдеться про нову редакцію", - додав "бютівець".

На думку Томенка, в асамблеї мають бути фахівці з усієї України.

"Але найголовніше, що їм має бути заборонено протягом наступних 10 років займати будь-які посади у законодавчій, виконавчій і судовій владі. Тоді б ми зняли конфлікт інтересів. Бо мені як заступнику голови Верховної Ради було б цікаво подовжити свої повноваження. Але це більш романтична чи ідеальна формула. Спочатку для цього треба було б прописати асамблею у Конституції, чого немає", - сказав Томенко.

Нинішня ж асамблея, за словами Томенка створена не для змін у Конституції, а для співпраці із екс-президентом України Леонідом Кравчуком.

"За діагнозом, мені здається, Янукович хоче використати інтелектуальний і громадський потенціал Кравчука", - наголосив нардеп.

Відповідаючи на питання кореспондента Gazeta.ua про те, чи можливе продовження повноважень парламенту до 2015 року віце-спікер сказав, що навряд

"Це небезпечно, бо відволікається від своєї головної функці", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Томенко поставив діагноз ідеї Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути