Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2012 15:21

"Точкова санкція проти Кузьміна - це сигнал для української влади" - експерт

"Точкова санкція проти Кузьміна - це сигнал для української влади" - експерт
Олексій Гарань переконаний, що подібні заходи треба було вживати вже давно. Фото: www.ukrinform.ua

Ситуація щодо анулювання візи Рената Кузьміна є сигналом дл очільників держави.

Про це Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, коментуючи те, що заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну анулювали п'ятирічну візу США.

Він підкреслив, що подібні заходи варто було вжити вже давно.

"Американці не підтверджують, що це санкції, не коментують, але ми розуміємо, що такі речі випадковими не бувають і, власне, Кузьміна називали різні експерти, як одного з перших осіб української правової системи, проти яких мали б застосовуватися санкції, - підкреслив експерт. - Це певні точкові санкції і вони давно не те, що назрілі, а вже перезріли. Я думаю, що вже давно треба було їх робити".

Гарань підкреслив, що ситуація з Кузьміним є показовою і має стати для очільників держави повчальною.

Санкцій проти українських високопосадовців поки не буде - експерт про анулювання візи Кузьміна

"Мета таких точкових санкцій — це щось змінити. Питання буде не в ефективності, а в тому, наскільки українська влада зможе до цього дослухатися, бо українську владу багато разів попереджали, багато разів називалося прізвище Кузьміна, але все це було не зрозуміло для влади. Тобто, те, що почали з Кузьміна — це сигнал для інших діячів, в тому числі і для очільників держави та людей, які мають великий бізнес, заснований на корупційних схемах", - підкреслив він.

Експерт переконаний, що тепер все залежатиме від того, наскільки ці люди, в тому числі і керівництво країни, зрозуміють цей сигнал, чи зроблять вони з цього правильні висновки.

США обрали Кузьміна для показового лінчування не випадково - експерт

"Пан Кузьмін свого часу не зреагував і не зробив висновки з того, що говорилося. Янукович протягом двох років теж не робив висновки з того, що говорилося про перешкоди на шляху підписання Угоди про асоціацію. Він сам себе послідовно заганяв у міжнародну ізоляцію і послаблював свої власні позиції. З іншого боку, я думаю, що все залежатиме від здатності українських верхів зрозуміти все ж цей сигнал", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Точкова санкція проти Кузьміна - це сигнал для української влади" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути