вівторок, 11 грудня 2012 11:36

Чоловік Тимошенко попросив у Обами заборонити в'їзд до США Януковичу та його команді

Чоловік Тимошенко попросив у Обами заборонити в'їзд до США Януковичу та його команді
Фото: enews.in.ua

Голова Ради МГО "Батьківщина", чоловік Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко звернувся до президента США Барака Обами та інших президентів світу із проханням заборонити в'їзд до США та інших країн президенту України Віктору Януковичу та членам його команди.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Перш за все, я хочу висловити слова подяки за вашу підтримку демократичних засад розвитку України та солідарність з лідером опозиції Юлією Тимошенко, іншими політичними в'язнями, котрі вже більше року знаходяться в "катівнях Януковича". Я сподіваюсь, що анулювання візи та заборона на в'їзд до США для першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна стане першим практичним кроком до повномасштабних дій США та країн Заходу у справі впровадження санкцій щодо осіб, які причетні до політичних репресій в Україні", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Об'єднаній опозиції із назвою фракції визначилися, а от із її керівником ще ні

У зв'язку із цим він попросив "анулювати візи та заборонити в'їзд до країн заходу всім представникам режиму Януковича, причетним до організації політичних репресій, в першу чергу - Януковичу, Пшонці, Хорошковському та понад 50 особам, прізвища яких передані представниками української опозиції урядам країн".

"Провести всебічний аналіз корупційної діяльності представників режиму Януковича щодо відмивання нажитих злочинним шляхом коштів в сумі більше 52 млрд. доларів США та  виведення цих коштів протягом 2010-2012 років з України в банки західних країн. Дати належну оцінку фальсифікації парламентських виборів в Україні 29 жовтня 2012 року та висловити своє ставлення до процесів фальсифікації", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" назвала Тимошенко своїм кандидатом у президенти

Також він попросив вимагати від України неухильного виконання вимог резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України від 3 жовтня 2012 року стосовно звільнення політичних в'язнів та забезпечити неухильне виконання рішення Сенату США №466 щодо ситуації в Україні та прискорити розгляд цього питання Конгресом США.

"Провести медичний огляд та дати оцінку дій колишнього майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка щодо укривання від громадськості відомостей, які можуть містити дані щодо діяльності вищих службових осіб держави Януковича, Азарова, Литвина можливих організаторів політичних переслідувань та корупційних дій. Пана Мельниченка, який, ймовірно, перейшов на службу до Рената Кузьміна та режиму Януковича, прошу позбавити політичного притулку в США та заборонити йому в'їзд на територію США та інших країн, а також вилучити всі записи для повного об'єктивного дослідження", - продовжив Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" переконані, що Тимошенко у 2015 році стане президентом

"Доручити Trout Cacheris, PLLC (США), Akin Gump Strauss Hauer & Feld та іншим аудиторським компаніям, що проводили аудит Уряду Тимошенко, провести всесторонній та максимально об'єктивний аудит діяльності уряду Азарова за період 2010-2012 років, у першу чергу щодо корупційних дій урядовців президента Януковича при використанні державних коштів на спорудження об'єктів Євро-2012, будівництві та закупівлі міністром Бойком бурових вишок, операцій з незаконною продажем зерна, газу та інших товарів", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тимошенко попросив у Обами заборонити в'їзд до США Януковичу та його команді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути