пʼятниця, 18 травня 2012 13:17

Тиск на бізнес збільшився - Ляпіна

Тиск на бізнес збільшився - Ляпіна
У нас ніхто ні за що не відповідає - Ксенія Ляпіна. Фото: finance.obozrevatel.com

Тиск на бізнес в Україні збільшився, а закони не працюють.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від блоку НУ-НС Ксенія Ляпіна.

"Тиск на бізнес збільшився. Про це сказали вчора всі представники малого бізнесу на з'їзді. Тобто наші зусилля по зменшенню тиску на бізнес обернулися реальним збільшенням тиску, бо бюрократія всевладна, безкарна, робить те, що хоче, а закон не працює, суди не працюють, як незалежні", - наголосила Ляпіна.

Нардеп сказала, що їй смішно слухати заяви президента Віктора Януковича, який запевняє, що за його часів підприємцям стало жити легше.

"Можна тільки посміятися з того, що президентові пишуть його радники. Безумовно, кількість дозвільних документів трошки скоротилася. Формально. Але його роль тут була не головна. Добре, що підписував закони, але хочу звернути увагу на наступний факт, який до речі, залежить виключно від президента, тому що він вибудував жорстку вертикаль, і йому ні на кого перекласти відповідальність. Він керує всією бюрократією України. Це говорить про те, що президент недопрацьовує, він сам собі створив цю вертикаль", - вважає нунсівка.

"Так от я наполягаю на тому факті, що сьогодні законодавство і реальне його виконання різняться на 180 градусів. Законодавство, яке скорочує кількість дозвільних документів, а отже для чого? Це ж не самоціль. Таким шляхом ми намагаємося скоротити бар'єри для розвитку бізнесу. В той же час бюрократична система, яка має виконувати це законодавство, створює нові бар'єри - формальні й неформальні", - сказала народний депутат.

За її словами, вибіркове виконання законодавства діє не тільки, коли Юрій Луценко та Юлія Тимошенко "сідають невідомо за що".

"Так само податкова адміністрація вважає, що дрібні ювеліри не можуть користуватися спрощеною системою оподаткування. Кодекс про це нічого не каже, він їм не забороняє. Податкова адміністрація не має ніякого права трактувати кодекс. Це не просто бар'єр, це знищення. Це все рівно, що на дім кинути велику бетонну плиту", - уточнила парламентарій.

"Зараз це роблять із дрібними ювелірами. Що, це закон таке робить? Ні, навпаки ми їм полегшували життя такими законами. Вибіркове виконання законодавства - це коли починають вимагати дозволи, які не передбачені законом. Їх вимагають, а нічого бюрократії за це нема. Ніхто ні за що не відповідає. Кого звільнив президент за невиконання дозвільного закону? Нікого", - зазначила Ляпіна.

Зараз ви читаєте новину «Тиск на бізнес збільшився - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути