пʼятниця, 27 січня 2012 17:45

"Спрощенка" народжувалась у муках і глибоких дискусіях - Ляпіна

"Спрощенка" народжувалась у муках і глибоких дискусіях - Ляпіна

Нова спрощена система оподаткування має низку переваг для українських підприємців.

Про це заявила начальник відділу департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби Тетяна Федченко в ефірі Українського радіо.

"Я як підприємець сприйняла би нову спрощену систему позитивно. Вона розширила коло платників, які можуть перейти на спрощену систему, збільшила обсяги доходу, який мають підприємці на такій системі, виділили категорії платників, дозволила підприємцям на єдиному податку реєструватися платниками ПДВ", - сказала вона.

У свою чергу, народний депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна зауважила, що робота на новій "спрощенці" мало чим відрізнятиметься від попередньої моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз увів мита на українські сталеві троси

"В основних моментах вона не дуже відрізняється від тієї системи, до якої всі звикли більше ніж за 10 років. А для тих, хто хоче продавати товари юридичним особам, нарешті відкрилася така можливість", - розповіла вона.

За її словами, у розробці цієї системи брали участь профспілки підприємців.

"Вся ця конструкція не взялася зі стелі, не була придумана податківцями чи Мінфіном. Вона народилася в муках, у глибоких дискусіях. У Мінфіні збиралася велика робоча група, приходило багато працівників об'єднань профспілок підприємців. Кожна сторона ставила максимальні вимоги і було знайдено компромісний варіант", - зазначила Ляпіна.

Зараз ви читаєте новину «"Спрощенка" народжувалась у муках і глибоких дискусіях - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути