Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2009 16:59

Тимошенко збирається достроково розрахуватися з "Газпромом"

Тимошенко збирається достроково розрахуватися з "Газпромом"
Уряд має намір розрахуватися у лютому за природний газ з Російської Федерації раніше встановленого терміну. Про це, як повідомили в прес-службі Кабміну, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила під час загальних звітно-виборчих зборів Асоціації міст України та громад.

Глава уряду закликала мерів міст робити все, щоб розрахунки за природний газ надходили вчасно як від населення, так і від установ та організацій: "І ви зробіть все, щоб Україна виглядала достойно і мала можливість розрахуватися за газ".

Тимошенко нагадала, що Росія при укладенні договорів про постачання газу вимагала передоплату помісячно. За її словами, уряд знайшов компроміс і домовився, що якщо Україна платить вчасно, то залишається стара система розрахунків, у разі порушення відбудеться перехід до передоплати. Тому, підкреслила прем"єр-міністр, потрібно докладати всіх зусиль для вчасних розрахунків за природний газ.

Спікер НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський повідомив, що компанія через борги споживачів може перестати своєчасно розраховуватися з "Газпромом" за спожитий газ.

"На даний момент комунальники заборгували "Нафтогазу" понад 4,5 мільярди гривень. До того ж з кожним днем ця сума зростає. Тому, якщо найближчим часом ситуація не зміниться, "Нафтогаз" не зможе своєчасно розрахуватися з "Газпромом" за поставлений газ", - заявив він.

"До 7 березня ми повинні розрахуватися з "Газпромом". Інакше ми отримуватимемо штрафні санкції у вигляді 100% передоплати газу, який нам поставляється, і штрафні санкції за кожен день прострочення платежу. Ми намагаємося розв"язати ситуацію, що склалася, за рахунок власних ресурсів. У нас ще є промислові споживачі та населення, яке споживає газ. Проте ми заходимо у глухий кут. На жаль, із 900 підприємств комунальної енергетики, які сьогодні працюють в Україні, лише 10 відсотків, з якими у нас немає жодних проблем", – зазначив Землянський, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко збирається достроково розрахуватися з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути