четвер, 29 листопада 2007 14:52

Тимошенко заступилася за БЮТівця, який підтримав встановлення памятника Катерині II

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко пропонує залишити В"ячеслава Крука на посаді голови Одеської міськорганізації партії "ВО "Батьківщина".

Як повідомили у прес-службі БЮТ, на прохання журналістів вона прокоментувала заяву голови Одеської міськорганізації "Батьківщини" Крука про його відставку з посади.

"Крук, - сказала Тимошенко, - проводив ефективну і якісну роботу на посаді голові міської організації. Багато в чому саме завдяки йому і блок, і партія завдячують успіху в цьому далеко не найпростішому для нас регіоні. Я знаю, що Крук мав свою точку зору на цілий ряд питань щодо розвитку партійної міської організації та пріоритетів діяльності депутатів міської ради від БЮТ".

"Але наша політична сила тим і сильна, що у нас надзвичайно розвинута внутрішньопартійна демократія, а дискусії та суперечки не забороняються, а навпаки заохочуються і стимулюються. Ми дискутуємо у своєму політичному колі аж доки не будуть зняті всі протиріччя, поки не народяться всі необхідні компроміси, а вже потім діємо – як єдина монолітна команда. Тому виникнення будь-яких непогоджень всередині організації не є ані трагедією, ані навіть драмою. Це робочий процес і стандартна ситуація", - сказала лідер БЮТ.

"Особисто я буду рекомендувати залишити Крука на посаді голови Одеської міської організації партії "ВО "Батьківщина" і всіляко підтримаю його в роботі", - зазначила Тимошенко.

Голова Одеської міської організації ВО "Батьківщина", голова фракції БЮТ в Одеській міськраді Крук заявив про складення своїх повноважень.

У поширеній ним заяві йдеться: "Я вважаю за неможливе для себе бути керівником фракції та партійної організації, якщо статус керівника не дає мені права на власну позицію, не дає можливості висловлювати свою думку. Оскільки високопоставленими функціонерами БЮТ були висловлені образливі коментарі з приводу моєї громадянської позиції та історичного бачення розвитку міста, в якому я народився".

Крук зазначає, що звинувачувати його у "невідповідності високим ідеалам партії і посаді керівника партійної організації" почали після виступу в телеефірі "на підтримку рішення Одеської міськради про відновлення пам`ятника першобудівникам міста Одеси (російській імператриці Катерини II), зруйнованого в 1920 році з політичних мотивів".

"Вважаю, що з мого боку буде чесним відмовитися від тих партійних посад, обіймаючи які я мушу йти на компроміс зі своєю совістю", - зазначає Крук, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заступилася за БЮТівця, який підтримав встановлення памятника Катерині II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути