четвер, 15 січня 2009 08:09

Тимошенко їде до Путіна в суботу

Тимошенко їде до Путіна в суботу


В суботу у Москві мають відбутися переговорів урядів України і Росії з газового питання.

Така домовленість була досягнута під час нічної телефонної розмови прем"єра Юлії Тимошенко з головою уряду Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час розмови була обговорена концепція зняття всіх проблем у газовому питанні.

Тимошенко та Путін також обговорили умови початку транзиту російського природного газу до країн ЄС.

При цьому Тимошенко відправила Путіну термінову телеграму, в якій гарантувала, що увесь обсяг природного газу, який Росія подасть в українську газотранспортну систему, буде доставлений до країн ЄС, за винятком 8% газу, який споживається на роботу газоперекачувальних агрегатів транспортної системи.

В цій телеграмі уряд України надає уряду Росії також гарантію щодо оплати природного газу, який буде використаний на технічні потреби, відразу після встановлення ціни на російський газ для України.

"Діалог прем"єр-міністрів України та Росії був конструктивним, що дає надію на розв"язання всіх проблем, накопичених у газовому питанні. Юлія Тимошенко вважає, що знаходження компромісу є можливим", - повідомляє прес-служба Кабміну.

У повідомленні також сказано, що розмова Тимошенко і Путіна відбулася о 24 годині, а інформації про неї з"явилася на сайті уряду о 00:49.

Раніше у середу вдень Тимошенко повідомила, що її служби намагаються організувати телефонну розмову між нею та Путіним.

Як відомо, в суботу, 17 січня президент Росії Дмитро Медведєв запропонував скликати у Москві саміт країн-споживачів російського газу.

Водночас президент Ющенко і прем"єр Тимошенко заявили про недоречність його проведення в Росії та запропонували для цього обрати нейтральну територію.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко їде до Путіна в суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути