четвер, 15 грудня 2011 17:53

Тимошенко висунули на Нобелівську премію миру

Тимошенко висунули на Нобелівську премію миру

"БЮТ-Батьківщина" висуває Юлію Тимошенко кандидатом на присудження Нобелівську премію миру, повідомила народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.

У поширеному в четвер повідомленні прес-служби депутата, Королевська підкреслила важливість того, щоб "весь світ позначив свою позицію щодо знущань над невинною людиною".

"Юлія Тимошенко - символ демократії в Україні. І я вважаю, що Нобелівський комітет і країни Європи допоможуть переломити нинішню ситуацію. Дуже важливо, щоб українській владі весь світ позначив завдання № 1 - звільнення несправедливо засудженої людини, над якою, до того ж, сьогодні продовжують знущатися ", - цитує слова Королевської її прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Тимошенко в Брюсселі: надії на справедливий розгляд справи не залишилося

"Заслуга Юлії Тимошенко - в тій активної політичної позиції, яку вона зайняла. Вона пройшла Майдан, запустила демократичні процеси в країні, опинилася за гратами як лідер опозиції. Все це робить її гідною Нобелівської премії миру", - сказала Н. Королевська.

Вона також додала, що документи вже підготовлені і направлені до Нобелівського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко після лікування планують перевести у камеру єврорівня

"Ми провели необхідні переговори, відправили звернення до комітету. Процедура присудження цієї премії дуже складна, але ми готові її пройти", - підкреслила народний депутат.

Нобелівська премія миру - нагорода за досягнення в галузі зміцнення миру, щорічно присуджується Нобелівським комітетом в Осло.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко висунули на Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути