Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2011 09:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко після лікування планують перевести у камеру єврорівня
5

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, можливо, буде переведена в камеру, обладнану за міжнародними стандартами після закінчення лікування.

У пенітенціарній службі спростували інформацію про те, що фотографії та відеоролик із зображенням  нібито камери Тимошенко, які з'явилися в Інтернеті, достовірні.

Помічник голови Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко пояснив, що на відеоролику показано умови, які було створено в камері вже після переведення Тимошенко до медчастини слідчого ізолятора.

"Це камера, яка відповідає міжнародним стандартам за метражем і з обладнанням. Це початок тієї великої роботи, яка буде проводитися не тільки у слідчому ізоляторі, а в більшості установ України. Це камера, в яку, можливо, буде переведена Юлія Тимошенко після закінчення лікування", - сказав Андрушко.

Крім того, він додав: "Вона (Тимошенко) жила в дещо інших умовах, ніж повідомляв Ренат Кузьмін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Юлії Тимошенко ліз до суду через паркан

Нагадаємо, що на початку грудня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляв, що екс-прем'єр утримується в камері площею 22 кв. м, "де є все: кондиціонер, душ, гаряча вода, туалет, плазмовий телевізор, ортопедичні матраци на ліжка, меблі єврорівня, холодильник".

У свою чергу, захисника екс-прем'єра України Тимошенко Сергія Власенка розсмішили ці фотографії та відеоролик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко сьогодні двічі відмовилася від медобстеження

"Люди, вибачте, це називається марення і маразм. Це не камера, в якій перебувала Юлія Тимошенко, - засміявшись, сказав він журналістам у середу в Києві. - Я б радив Кузьміну переселитися до камери СІЗО 242 і нехай там сидить разом із Януковичем, якщо там такі гарні умови".

На YouTube 13 грудня з'явилося відео про умови камери екс-прем'єра. На ньому - нові камери, обладнані плазмовими телевізорами, дерев'яними меблями, посудом, штучними квітами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прямої вказівки доставити Тимошенко до суду примусово не буде - адвокат

Водночас, на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України розмістили фотографії палати медичної частини в який утримується Тимошенко.

Ролик було розміщено користувачем marrapetta, який зареєструвався на сервісі YouTube 13 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко після лікування планують перевести у камеру єврорівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути